ERZURUM'da, Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi olduklarını söyleyen bir grup öğrenci, sınavın ardından biraraya gelip, YGS ve LYS'de yaşanan adaletsizliklere dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Sınavdan çıkıp merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Çaykara İş Merkezi'ndeki TGB binasında toplanan TLB'liler, 'Yarış atı değil, öğrenciyiz' pankartı açtı. Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Emirhan Özgüney, şunları söyledi:
"Türkiye'nin dört bir yanında arkadaşlarımız uzun ve yoğun bir süreçten sonra üniversite eğitimlerini ve hayatlarının geri kalanını belirleyecek belki de hayatların en önemle saatleri olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na girdiler. Hepimizi de bildiği üzere eğitim herşeyin başıdır. Fakat arkadaşlarımızın adaletin söz konusu olmadığı bir eğitim sistemi içerisinde verdikleri bu savaş hepimizi etkilemekte ve yüreklerini yakmaktadır. İki hafta önce sosyal medyada 2014 YGS kitapçığının fotoğrafı yayınlanıyor. Soruların açıklanmayacağı ve bu olaylar soruların çalındığına ve adam kayırmanın olacağına delalettir. Her sene sınav sonuçlarında hatalı okumalar ve sınav sorularında hatalar oluyor. Soruların açıklanmadığı bir ortamda bu hataların nasıl farkedileceğini merak etmekteyiz. Bunu üzülerek söylüyorum, eğitim sistemimiz öğretici değil ezbercidir. İnsanları düşenmeye değil ezberlemeyi öğretiyor. Daha 17-18 yaşındaki insanlar maddi kaygılar yüzünden hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulmuş cennet vatanımızın üzerinde yaşıyoruz. Ancak Mustafa Kemal ve silah arkadaşları hakkında yeteri kadar bilgi verilmiyor. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bu topraklar için canının feda etmiş yüce insanları öğrenmek her Türk gencinin en doğal hakkıdır. Bizler TLB'liler olarak YGS, LYS'de yaşanan adaletsizliklere, yolsuzluklara, kamuyonun oyunun tepkisi çekmek için bulunuyoruz."
İl Başkanı Emirhan Özgüney, basın açıklamasının ardından eyleme katılanlara bedava test kitabı dağıtıp ve birlikte test çözeceklerini söyledi.   Tİ(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)