Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), () - TÜRKİYE Sakatlar Derneği Orhangazi Şube Başkanı Emrullah Akçay, cezaevine girdiğinde mektuplaştığı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilmesinden mutlu olduğunu söyledi. Erdoğan’ın mektubuna gönderdiği yanıtı da saklayan Akçay, en büyük arzusunun Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı makamında ziyaret etmek olduğunu söyledi.
Emrullah Akçay, Pınarhisar Cezaevi'ne girdiğinde Erdoğan'ı ziyaret etmek istediğini ancak izin alamayınca mektup gönderdiğini belirterek, "Bugün anlıyorum ki; tam 3 sayfa olarak yazdığım mektupta sanki bu günleri özetlemişim" dedi. Mektubunda bir çok şey yazığını ve son paragrafta ‘Üzülmeyin Sayın Başkan gün gelecek siz bu ülkede başbakan ve cumhurbaşkanı olacaksınız’ diye yazdığını belirten Emrullah Akçay, "Bunun ilki 3 Kasım 2002’de gerçekleşti. İkincisi de 10 Ağustos 2014’te gerçekleşti. Sayın Başbakan halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilerek bir ilke imza attı" dedi.
Recep Tayyip Erdoğan’a Pınarhisar Cezaevi’ndeyken yazdığı mektuba aynı güzellikte ve nezakette cevap yazdığını söyleyen Akçay, "O mektubu ve gönderdiği resmini hatıra olarak evimin ve işyerimin en güzel yerinde muhafaza ediyorum" diye konuştu.
Erdoğan’a sevgisi nedeniyle Ak Parti’nin kuruluşunda Orhangazi İlçe Teşkilatında görev aldığını ve yaklaşık 8 yıl çeşitli kademelerinde görev yaptığını ifade eden Akçay, 2005 yılından beri Orhangazi Belediye Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı ve 2012 yılından beri de Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Şube Başkanlığı’nı birlikte yürüttüğünü belirtti.
Emrullah Akçay, şimdi de en büyük arzusunun Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı makamında ziyaret etmek olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI