KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’ndeki 16 bin konutun tamamını jeotermal enerji ile ısıtmayı hedefleyen Simav Belediyesi, TOKİ ve Muradınlar Mahallesi’ndeki 1600 konutun ısınması için çalışmalara başladı. Simav’da halen 16 bin konuttan 13 bin 500’ü jeotermal enerji ile ısınıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçe genelinde ısınan konut sayısı 15 bin 100’e ulaşacak.
Üç aşamalı proje kapsamında ilk önce TOKİ’ye ait 192 konutun bulunduğu bölge ile Maksem ve Kom-Yapıdaki konutları jeotermal enerji ile ısıtmayı planladıklarını ifade eden DP’li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Akay ve Muradınlar Mahallesi’ndeki konutları jeotermal enerji ile ısıtacaklarını kaydetti. 30 Mart’taki yerel seçim öncesi eski TOKİ bölgesindeki konutların büyük bir bölümünü jeotermal enerji ile ısıtmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Karahan, “Projemizi uygulamaya devam edeceğiz. Büyük bir bölümü bu çevreci ve ucuz enerjiden yararlanmış olacak. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Amacımız bu hizmetten yararlanmayan Muradınlar Mahallemizin tamamını bu hizmetten yararlandırmak. Simav’da yaptığımız hizmetler belli. Dolayısıyla burada da bu hizmetten tüm vatandaşlarımızı yararlandırmak istiyoruz. Çalışmalarımızın hem ilçemize hem de TOKİ ve Muradınlar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Bölgede yaşayan vatandaşlardan Sami Çelik, (62), “Hayallerimiz gerçek oluyor. TOKİ konutlarının bulunduğu bölgenin en önemli ve acil ihtiyaçlarının başında gelen sorunun da bu şekilde çözülecek olması bizleri sevindiriyor” dedi.

MY (İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)