Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), () - DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde DEDAŞ ekipleri, borcunu ödemeyen belediyenin içme suyu depolarının elektriğini kesince, belediye zabıta ekipleri de DEDAŞ onarım merkezini, ruhsatı olmadığı ve kaçak olduğu gerekçesiyle mühürledi. Bunun üzerine DEDAŞ bu kez ilçenin tamamının elektiriğini kesmesi üzerine ilçe merkezinde susuz ve elektiriksiz kalanlar DEDAŞ'ı bastı.
Silvan İlçesi'nde DEDAŞ ekipleri, Silvan Belediyesi elektrik borcunu ödemediği için ilçenin su ihtiyacını karşılayan su depolarının elektriğini kesti. Elektriğin kesilmesiyle birlikte ilçenin tamamına su verilemedi. Bunun üzerine Silvan Belediyesi zabıta ekipleri de DEDAŞ'a bağlı arıza onarım merkezi binasına giderek, işyeri açma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Yapılan mühürlemenin ardından ise DEDAŞ ekipleri ilçenin tüm elektriklerini kesti.
Silvan İlçesi genelinde elektriklerin kesilmesinin ardından Silvan Belediye Başkanı BDP'li Melihşah Teke, BDP'li yöneticiler, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş ile birlikte Kala Mahallesi'nde bulunan DEDAŞ İlçe Şefliği Ariza Onarım Merkezi binası önünde toplandı. Başkan Teke, su depolarının elektriği kesilmesinin bu halka verilen bir ceza olduğunu belirterek. DEDAŞ yetkililerinin bu halktan özür dilemesini istedi.
DEDAŞ Silvan İlçe Şefi Remzi Munar ile Silvan Belediye Başkanı Melihşah Teke'nin yaklaşık yarım saat devam eden görüşmelerine Kaymakam Berkan Sönmezay da katıldı. Yapılan göreşmelerden sonra su pompalarının elektriği açılırken, TEDAŞ ait onarım merkezin mühürleri de söküldü.

(FOTOĞRAFLI)