HDP'Lİ VEKİLLERİ GÖZYAŞLARIYLA KARŞILADILAR
HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Selma Irmak, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, HDP ve DBP'li yöneticiler, öğlen saatlerinde deprem konutlarına yerleşen Yezidi aileleri ziyaret etti. Yezidi kadınların gözyaşları arasında karşıladığı HDP'li Irmak ve Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, yaşadıkları korku dolu anları gözyaşlarıyla anlatan Yezidi kadınlara sarılarak teselli etmeye çalıştı.
IŞİD saldırısında bir çok yakınlarını kaybettiklerini belirten ezidi aileler, kan deryasına dönen memleketlerinden, arkalarına bakmadan kaçtıklarını anlattı. Silopi halkına çok teşekkür eden Yezidi aileler, kendilerine gösterilen sıcak ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Ziyaret sonrası konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, dünyanın gözü önünde Ortadoğu'nun orta yerinde bir halk ve inanç grubuna yönelik katliam yaşandığını belirterek, "Tüm dünyanın gözü önünde Ortadoğu’nun orta yerinde bir halka dönük bir inanç grubuna yönelik büyük bir katliam yaşanmaktadır" dedi.
"TÜRKİYE ÇETELERİ BESLEMİŞTİR"
Türkiye’nin IŞİD’e yardım yaptığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Sarıyıldız, "İddia olmanın ötesinde bir gerçeklik, bir realite. İki yıldır TIR’larla Suriye’ye, Rojava’ya, ve Güney’e her türlü askeri teçhizat taşınmaktadır. Türkiye, oradaki demokratik Kürt oluşumun önüne geçmek için bunları yaptı. Şu anda bunun sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Aslında bu katliamda, Türkiye’nin siyasal iktidarın, politikalarının birinci derecede etkisi vardır" diye konuştu.

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), ()-