Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - IŞİD'in ele geçirdiği Musul'a bağlı Sincar bölgesinden kaçarak geldikleri Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde deprem konutlarına yerleştirilen Ezidiler, sağlık kontrolünden geçirildi.
IŞİD'in Musul'u ele geçirdikten sonra diğer yerleşim birimlerine saldırıları sürerken örgütün ele geçirdiği Sincar'dan kaçan Ezidiler, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmaya devam ediyor. Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki deprem konutlarına yerleştirilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 Ezidi, bugün sağlık kontrolünden geçirildi. Kaymakamlığın talimatı üzerine Silopi Devlet Hastanesi acil servis ekibi Ezidiler taramadan geçirilip tansiyon ve şeker ölçümleri gerçekleştirildi. Durumu iyi olmadığı belirtilen iki kişi ise hastaneye sevk edildi.
Silopi Devlet Hastanesi acil servis doktoru Enver Bakmaz, "Yaklaşık 80'e yakın hasta vardı. 4 kişide problem çıktı. Şeker hastası olan bir hastamız ile kas, göğüs rahatsızlığı bulunan iki kişiyi hastaneye göndereceğiz. Geri kalanlar için ise ilaç ve önerilerde bulunduk. Çok da büyük sıkıntı görülmedi" dedi.

FOTOĞRAFLI