Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde meydana gelen toplumsal olaylarda sık sık taşlanarak dış cephedeki mantolama levhaları kırılan Adliye Sarayı, hizmete girdi.
Silopi'de meydana gelen toplumsal olaylar sırasında, göstericilerin sık sık taşlı saldırıları sırasında arka cephesindeki mantolama levhaları kırılan Adliye Sarayı, arka ve yan cephelerde, saldırıların yarattığı tahribata rağmen hizmete girdi. Silopi Yenişehir Mahallesi'nde göstericilerin hedefi haline gelen ve bu nedenle bir türlü inşaatı tamamlanamayan yeni Adalet Sarayı'na, adliye birimleri kademeli olarak taşınmaya başladı. Daha önce Kaymakamlık'ta hizmet veren adliye birimlerinin, 4 katlı yeni binasına kademeli olarak taşınması vatandaşları memnun etti.
Tüm birimlerin taşınmasının ardından adli işlemlerin tümü artık yeni binada yapılacak. Yaklaşık 2.5 yıl önce yapımına başlanan Adliye Sarayı, 4 kattan oluşuyor. Altyapısı ve çevre düzenlemesi ile fiziki yapısı tamamlanmasına rağmen, ilçe merkezinde yaşanan toplumsal olaylar sırasında arka ve yan cephesi sık sık taşlı saldırıya uğradığı için bu cephelerdeki mantolama levhalarının bir çoğu halen kırık ve tahrip edilmiş halde duruyor.

MSY(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)