ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde polis, 'madde bağımlılığı' ve 'suç ve şiddet' konularında, 8 okulda lise öğrencilerine seminer vermeye başladı.
Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak girişimi ile lise öğrencilerine 4 gün sürecek seminer verilmeye başlandı. İlçe genelindeki toplam 8 lisede verilen eğitim seminerlerden ilki Senan İdin Anadolu Lisesi ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde verildi. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı seminerde Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis ekipleri, madde bağımlılığını engellemek ve önlemek amacıyla öğrencilere, 'madde bağımlılığı' konulu seminer verdi. Seminerde, madde bağımlılığı, suçun gençlerin hayatına etkisi, sokakta öğrencileri bekleyen tehdit ve tehlikeler, madde bağımlılığını önlemeye yönelik olarak risk grubu içinde bulunan lise öğrencilerine nasıl bağımlı hale geldiği, bağımlı kişinin nasıl anlaşılacağı, madde bağımlısı olan kişilerde görülen davranış değişiklikleri, bağımlılıktan nasıl kurtulabilineceğine dair konular anlatıldı.
Daha sonra Silopi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından suça sürüklenen öğrencilere verilen seminerde, suç ve şiddet konusunda önemli bilgiler verildi. Slayt gösterileri eşliğinde verilen seminerlerde öğrenciler merak ettikleri soruları görevli polislere sordu.
Seminerde okullarda şiddet olaylarına karşı çok sayıda olayın yaşandığı ve bu olaylara maruz kalınmaması için çözüm yolları anlatıldı. Bu tür durumlar ile karşılaşılması durumunda 155 polis imdat ve emniyet müdürlüklerine başvurulabileceği anlatıldı.