ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 2 ay önce başlayan kız basketbol kursuna, 10- 12 yaş grubundan 30 Silopili kız katıldı. Silopili antrenör Narin Özdemir, kızların lk başlarda utana- sıkıla geldiklerini, ancak artık antrenmanlara severek gelmeye başladıklarını söyledi.
Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Silopili kız çocuklarını basketbol ile tanıştırdı. Silopili kızlar kapalı spor salonunda basket öğrenmenin sevincini ve heyecanını yaşıyor. Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü ve aslen Silopili olan Narin Özdemir tarafından eğitilen kızlar, basketbolu severek oynuyor.
Başlangıçta kız çocuklarının utana- sıkıla geldiklerini, ancak şimdilerde severek katıldıklarını belirten Narin şunları söyledi:
"10- 12 yaş grubundan 30 kız çocuğuna 2 aydan beri basketbol eğitimi veriyoruz. İlk başlarda utanıyorlardı. İlk günlerde topu dahi tutmakta zorluk çekiyorlardı. Ancak şimdi severek idmanlara geliyorlar ve çok iyi oynamaya başladılar. Kız çocuklarını 2 gruba ayırarak, haftanın 3 günü idman yapıyoruz. Bu yörenin bir insanı olarak kızlarla gurur duyuyorum. İleriki dönemlerde de inşallah turnuvalara katılıp başarı elde etmeyi hedefliyoruz."
Basketbolun bu kadar eğlenceli bir spor olduğunu idmanlara başladıktan sonra öğrendiklerini belirten kızlar da, ilk kez basketbol oynadıklarını belirterek, "Haftada 3 kez geliyoruz. Basketbolu severek oynuyoruz" dedi.