Yüksel KOÇ / İstanbul, () - ERGENEKON ve Balyoz davalarında tutuklu yargılanan sanıkların yakınları ile destek verenlerin Silivri Cezaevi'nin karşısında 1017 gün önce kurduğu "nöbet çadırı", her iki davadaki tüm tutukluların tahliyesi üzerine, bugün son kez bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

EŞREF BİTLİS'İN OĞLU DA ÇADIRDAYDI

Emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Çetin Doğan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, uçak kazasında hayatını kaybeden Orgeneral Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis ve sanık yakınları ile destek verenlerden oluşan yaklaşık 500 kişilik grup çadırda yapılan son etkinlikte hazır bulundu.

Grup sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye sizinle gurur duyuyor", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı. Etkinlik sırasında, emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük birer konuşma yaptı.

ÇETİN DOĞAN: İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI BURADAN BAŞLADI

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı olan eski 1. Ordu Komutanı, emekli orgeneral Çetin Doğan, ikinci kurtuluş savaşının burada başladığını savunarak, "İkinci kurtuluş savaşımızın başladığı bu nokta hiçbir zaman unutulmayacaktır. Biz, Mustafa Kemal'in esir alındığı sanılan askerleri, parmaklıklar ardında da hürdük. Parmaklıklar ardında bedenlerimizi hapsedenler, bizim düşüncelerimize, duygularımıza hiçbir zaman hükmedemeyeceklerdir" dedi.

VELİ KÜÇÜK: BAYRAK NÖBETİNDEYDİK

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük de, "Bizler cezaevinde değildik, bizler mahkum değildik. Bizler bayrak nöbetindeydik. Bu toprak, bu vatan bizden bir görev istiyordu; o görevi yerine getirdik. Bu heyecanı, bu birliği, bu bütünlüğü gördüğümde, ben karşımda 300 milyonluk bir Türk Birliği'ni görüyorum. Türk'e kefen biçmek istiyorlar, Türk'e kefen biçenin ölümü kötü olur" dedi.

Sanatçıların türküleriyle katıldığı etkinlik, yenilen yemeğin ardından sona erdi.