Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA'da, Kültür ve Turizm Müdürü olarak kentte 10 yıldır görev yapan Erdinç Karaköse, görevden alındı. Kısa bir süre önce silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisi sonrası evinde dinlenen Karaköse, kararı Resmi Gazete'den öğrendi.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'ye, Sultan Camii önünde geçen 2 Mayıs'ta Cuma namazı sonrası, polis memuru S.B. silahlı saldırıda bulundu. Sol bacağına 2 kurşun isabet eden Karaköse hastaneye kaldırılırken, üniversitede okuyan il müdürünün yeğenini rahatsız ettiği için şikayet edilen S.B. yakalandı. Karaköse tedavisinin ardından taburcu edildi.
Ağustos ayına kadar raporlu olan ve evinde istirahate çekilen Karaköse'ye sürpriz tayin kararı çıktı. Emekliliğine 2.5 yıl kalan Karaköse, görevden alınma haberini Resmi Gazete'den öğrendi. Yeni görev yeri henüz belli olmayan Karaköse, "Benim için sürpriz bir atama oldu. Beklemiyordum. Sağlığıma kavuştuktan sonra yeni görevime başlayacağım" dedi. Karaköse'nin yerine henüz atama yapılmadı.

FOTOĞRAFLI