Taner YENER/İSTANBUL,() FATİH’de Afrika uyruklu iki kişi, güpegündüz girdikleri polis merkezi yakınındaki havayolu acentası çalışanını silah tehdidi ile etkisiz hale getirip sandalyeye bağladıktan sonra diz üstü bilgisayar ve bir miktar parayı olarak kaçtı.

Aksaray Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde polis merkezine yaklaşık 30 metre mesafede bulunan Akverdi Turizm acentasında 5 Haziran’da saat 14.50 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Acentaya gelen Afrika uyruklu iki erkek şahıs, içeride bulunan personel Osman Müslihan’ı silah tehtidiyle etkisiz hale getirdi. Müslihan’ı elleri ve ayaklarından sandalyeye bağlayan iki şahıs, masanın üzerinde bulunan diz üstü bilgisayar ve çekmecede bulunan bir miktar parayı aldı. Bu sırada işyeri sahibi Mustafa Akverdi’nin 10 yaşındaki oğlu Yusuf Akverdi de orada bulunuyordu. Ancak Yusuf Akverdi bilgisayar oyununa daldığı için silahlı gasp olayını fark edemedi. İki gaspçının kaçarak uzaklaşmasının ardından Osman Müslihan bağırarak Yusuf Akverdi’yi uyardı. Yusuf Akverdi de hemen koşarak çevredeki esnaftan yardım istedi. Olay yerine gelen polis, işyerinin güvenlik kameralarına el koydu. Kameralarının saniye saniye film karesi gibi görüntülediği gasp olayındaki şahısların rahatlıkları dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, eşkalleri belli olan iki Afrikalı vatandaşı arıyor.

“GÜVENSİZ BİR ORTAMDA ÇAIŞIYORUZ”

İşyeri sahibi Mustafa Akverdi, olayın polis merkezine yakın mesafede olmasına tepki göstererek, “Merkezi bir yerde olmamız ve karakola yakın mesafede bu soygunun gerçekleşmesi düşündürücüdür. Güvensiz bir ortamda çalışıyoruz. Bu asayiş olayının biran önce çözülmesini yetkililerden istiyoruz. Soyguncular 4 bin TL değerindeki bilgisayarı götürmüşler. Bunun dışında çekmeceden 2 bin liraya yakın nakit para almışlar” dedi.
(FOTOĞRAFLI)