Cem TURSUN - Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () ŞİKE Davası'na bakan mahkemenin verdiği kısmen kabul kısmen ret kararı karışıklığa neden oldu. "Kumpas" ve "Tutanaklarda Sahtecilik" iddiasına dayanan  "yeniden yargılama" talebini reddeden mahkeme, CMK 318/1 maddesine göre "yeniden yargılama" talebini ise kabul etti. Mahkeme ayrıca infazların da geri bıraktırılmasına hükmetti.

Şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların yaptığı yeniden yargılama ve infazın ertelenmesi taleplerini kabul etti.

YENİDEN YARGILAMA TALEBİ KABUL EDİLDİ
Mahkeme, 6526 sayılı yasayla CMK'da yapılan değişikliklerin CMK3111/e maddesi kapsamında kaldığında değerlendirildiğinden, Bu duruma göre Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkındaki yargılamanın yenilenmesi taleplerinin mahkumiyet kararı verilerek Yargıtay 5. Ceza Dairesince onanarak kesinleşen suçları yönünden CMK 318/1. maddesi gereği kabule değer olduğuna karar verdi.

İNFAZLAR DURDURULDU, GERİ BIRAKTIRILDI
Mahkeme ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermemek açısından Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın CMK 312. maddesi gereğince infazlarının geri bırakılmasına oy çokluğuyla hükmetti.

KUMPAS İDDİASINA DAYANAN "YENİDEN YARGILAMA" TALEBİ İSE REDDEDİLDİ.
Mahkeme bazı sanıkların kendilerine kumpas kurulduğu ve duruşma tutanaklarında sahtecilik yapıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı yeniden yargılama talebini ise oy birliğiyle reddetti.