BDP'LİLERDEN GÖZALTI TEPKİSİ 
Siirt merkez, Kurtalan ve Eruh ilçelerinde PKK adına haraç topladığı gerekçesiyle 7 kişinin gözaltına alınmasına BDP'liler tepki gösterdi.
Siirt'in bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişilik grup adına konuşan BDP İl Başkanı Ata İnan, "Uzunca bir süredir bu ülkede başlatılan demokratik çözüm süreciyle insanlar umutlanmışken, son dönemlerde yine hükümetin tıkayıcı, gerici ve süreci akamete uğratan söylem ve pratikleri bu ortamı yeniden bozmaktadır. Tüm ülkede desteklenen bu sürecin yeniden seçim hesaplarına kurban edileceği anlaşılmaktadır. Başbakan ve hükümet yetkililerinin yaptıkları açıklamalar bunun açık göstergesidir. Halbuki başlarken hiçbir şeyin bu sürecin devamına etki etmeyeceği söylemi yine kendilerinin söylemiydi. Ancak seçim yaklaştıkça kirli hesaplar açığa çıkmaktadır" dedi.
'GÜLEN, HEDEF GÖSTERDİ'
Parti Meclisi üyelerinin çalışma yapmak üzere dün Siirt'e geldiğini ifade eden İnan, "Dün ilimizde genel mekezimiz adına çalışma yapan PM üyesi arkadaşlarımız, genel merkez çalışanı arkadaşlarımız ve üyelerimiz, 90'lı yılları aratmayan bir tarzda sokak ortasında gözaltına alınmışlardır. Bazıları ise aile ziyareti için gittikleri, illerden gelirken yolda alınmışlardır. Bazı üye ve yöneticilerimizin evleri gece geç saatlerde basılmıştır. Geçenlerde bir ulusal basın yayın organında Fethullah Gülen'in açıklamalarına yer verilmişti. Bu açıklamalarda Fethullah Gülen, bizi ve siyasi hareketimiz çalışanlarını açıkça hedef göstererek, yapılması gereken taktikleri öğrencilerine salık vermekteydi. Bugün gerçekleşen bu uygulama Gülen'in verdiği taktikler ile aynı özelliktedir. Yani açıkça Gülen tutuklamalardan, dedikoduların yapılmasından, yıpratılmalardan vesaire söz etmekteydi. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın il valiliklerine gönderdiği gizli genelgeden de haberimiz var. Şimdi elbette bu gözaltılara hukuki bir kılıf bulunacaktır. Bundan şüphemiz yok. Çünkü biz bu filmi çok izledik" diye konuştu.
AK Parti'nin Siirt'te seçim startını bu gözaltılarla verdiğini savunan İnan, şöyle devam etti:
"Bu kimsenin gizleyemeyeceği açık bir durumdur. Ancak şu çok iyi bilinsin ki hiçbir şart altında partimiz baskılardan dolayı geri adım atmamıştır, bugün de atmayacaktır. Hakka ve hakkaniyete uygun olan, gözaltına alınan bu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarıdır. Bizler verilen fetvalardan tutun da, yapılan tüm oyunların farkındayız. Emin olunmalıdır ki halkımızda bunun farkındadır ve biz bu durumu daha da teşhir edeceğiz. Bilinmelidir ki; vicdani, yüreği ve inancı olan hiçbir ülke vatandaşı bu uygulamaları kabul etmeyecektir. Herkes görecektir ki, 30 Mart akşamı bu uygulamaların sahiplerini halkımız ve ilerici kamuoyu sandıkta gömecektir." Yapılan konuşmanın ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı.