SİİRT İl Jandarma Komutanlığı'na 'Dadaşlar' olarak bilinen Jandarma Özel Harekat Taburu, Dadaşlar İlköğretim Okulu'nu ziyaretini ederek, buradaki öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü erkenden kutladı.
Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve 'Dadaşlar' olarak bilinen Jandarma Özel Harekat Taburu'na bağlı askerler, kent merkezinde bulunan Dadaşlar İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Askerler, öğretmen ve öğrencilere karanfil verdi.
Burada konuşan Vali Ahmet Aydın, 10 Kasım 2012 tarihinde Siirt'in Pervari İlçesi kırsalında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan ve 'Dadaşlar' timi olarak bilinen 17 askerin anısını yaşatmak adına, Vali Osman Acar İlköğretim Okulu'nun isminin, Dadaşlar İlköğretim Okulu olarak değiştirildiğini hatırlattı. Vali Aydın, "O şehitlerimizin anısına bu okula bu ismi vermiştik. Şu anda hep beraber ziyaret ettik. Öğretmenlerimizin öğretmenler günlerini kutladık. Öğrencilerimize, kırtasiye malzemesi verdik, vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile ben öğretmenler gününü, hem ilimizde hem de tüm Türkiye'de bulunan öğretmenlerin günlerini kutluyorum. Şehitlerimiz ile ilgili böyle bir okula isim verilmesinden dolayı ben Milli Eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin ayrı bir yeri vardır. Çok önemli bir yeri vardır ve alay komutanımız kendi taburu ile beraber bugün buraya gelip Öğretmenler Günü'nü kutlaması ayrı bir güzellik oldu" dedi.