Hasan DAVRAN/BAFRA (Samsun), () - SAMSUN’un BAFRA İlçesi’nde düzenlenen, Neyzen Tevfik Kolaylı Bafra Uluslararası 3'üncü Şiir ve Edebiyat Şöleni’nde Soma’da meydana gelen facia için okunan şiirler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Neyzen Tevfik Kolaylı Bafra Uluslararası 3'üncü Şiir ve Edebiyat Şöleni, Samsun’un Bafra İlçesi’nde gerçekleşti. Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen şiir şölenine, Soma'daki faciada hayatlarını kaybeden maden işçileri için okunan şiirler damga vurdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, "Soma faciası şehit düşen vatandaşlarımızın acısını kalbimizde hissediyoruz. Yaşanan elim olay nedeni ile bu yıl şölenimizdeki şiir dışındaki etkinliklerini iptal ettik" dedi. 
Mehmet Akif Ersoy`un torunu Selma Argon ise, katılımcılara Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Konuşmaların ardından KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Dr. Arif Albayrak, Aynur Açıkgöz, Batum Şota, Doç.Dr. Sevil Priyava, Azerbaycanlı şair ve yazar Malahat Hasanova gibi isimlerin de aralarında bulunduğu şairler, sırasıyla duygularını dile getiren şiirlerini okudu. 

HD(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)