Teoman ERİŞ/ALANYA(Antalya), () - ALANYA'da Beach Club Banana Otel'in işletmecisi ve Ba-Tur Turizm Acentesi'nin sahibi Hüdaverdi Memmedbeyli, 'Gençlik Kampı' kapsamında tatile gelen çocuklar için 'Sigara İçilmeyen Sokak' yaptı.
Rusya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan ve Tacikistan'tan 17 yıldır 'Gençlik Kampı' organize eden Azeri kökenli turizmci Hüdaverdi Memmedbeyli, Alanya'daki otelinde ağırladığı genç turistlerin eğlenmesi ve spor yapması amacıyla sokak düzenlemesi yaptı. Otelinin yanındaki Palmiye adlı sokakta kendi imkanlarıyla parke taş ve kaldırım çalışması yaptıran Memmedbeyli, sokağı renkli ışıklarla aydınlatarak 'sigara içilmez' levhaları astırdı.  Memmedbeyli müzik enstrümanları da satın alarak, tatilci gençlerin ücretsiz kullanımına sundu. Gençlik Kampı'na katılan küçük yaştaki turistler, sigara içilmeyen sokakta akşamları eğlence, müzik ve spor etkinlikleri düzenliyor.
KENDİLERİ ÇALIP EĞLENİYOR
Hüdaverdi Memmedbeyli,17 yıldır Gençlik Kampı düzenlediğini, gelen gençler için 'Sigara İçilmeyen sokak' yaptıklarını söyledi. Sokağın daha önce karanlık ve işlek olmayan bir yol olduğunu belirten Memmedbeyli, "Bu sokağı canlandırmak istedik. Çevredeki küçük otellerimizde kalan çocuklar için müzik aletleri aldık. Bu aletlerle çocuklar kendileri çalıp eğleniyor. Bu ortamı yaratan kendileridir. Biz sadece destek veriyoruz" dedi.
Sokakta sigara ve alkol kullanılmadığını dile getiren Memmedbeyli, "Burada yürüyüş yolu bile yoktu. Yürüyüş yolu ve ışıklandırmasıyla burayı canlandırdık. Tesislerimizde bin 100 genç kalıyor. Normalde 2 ile 4 hafta tatil yapıyorlar. Ünlü spor antrenörlerimiz var. Antrenörlerimiz sadece turist çocuklara değil, yerli çocuklarımıza da ücretsiz eğitim veriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI