İZMİR'de, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün eşi ya da birlikte olduğu erkek tarafından şiddet görmesi nedeniyle kadınlara yönelik savunma sanatı eğitimi düzenledi.
Türkiye'de çok sayıda kadının devletin korumasında bulunmasına rağmen cinayetlere kurban gittiğini hatırlatan Kaya, kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığının görüldüğüne dikkat çekti. Kadın derneği olmamaları rağmen yaşanan kadın şiddeti nedeniyle bu konuya dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Kaya, "Bizim de 119 kadın üyemiz var. Üyelerimizin işyerlerinde çalışan kadın sayısı ise 48 bini buluyor. Kadına şiddet bugün tüm gelir grubunda yaşanabiliyor. Evinde olduğu kadar sokakta da şiddete maruz kalabilen kadınlarımızın bu durumuna dikkat çekmek için bugün buradayız. Çünkü ülkemizde ne zaman, nerede kadının başına bir şey geleceği belli değil" diye konuştu.
"EL UZATMAK İSTEDİK"
Yasanın şiddet mağduru kadınlara adeta "Potansiyel katil kapınıza dayandığı zaman polisi arayın" dediğini savunan Kaya, "Nefsi müdafaa, meşru savunma hakkı kapsamında kadınlar kendilerini korumayı öğrenmeliler. EGİAD projeleri kapsamında biz de kadınlarımıza el uzatmayı istedik. Kadınlarımızın şiddete karşı kendi güvenliklerini sağlayabilmeleri amacıyla 'Savunma Sanatları Kursu' açmış bulunuyoruz. Aikido, Wing Tsun alanındaki değerli eğitmenlerimiz Recep Aykın ve Ümit Vurgun'un katılacağı etkinlik EGİAD kadın üyeleri öncelikli olmak üzere tüm üyelerimize açık yapıldı" dedi.
"BEKLEMEDİĞİ HAREKETİ YAPIP ŞAŞIRTIN"
Eğitmen Ümit Vurgun da kadınlardan daha önce benzer talepler aldıklarını ama bir iş insanları derneğiyle ilk kez eğitim düzenlediklerini söyledi. Katılımcılara iki saatte kısa ve basit bilgileri vereceklerini aktaran Vurgun, "Saldırının nereden gelebileceği belli olmadığından her türlü farklı duruma karşı savunma tekniklerini anlatacağız. Esas amaç karşınızdakinin beklemediği hareketi yaparak onu şaşırtmaktır. Böylece karşınızdaki paniğe kapılarak kaçma olasılığı çok fazla. Ayrıca basit birkaç teknikle karşınızdakini de etkisiz hale getirebilirsiniz" dedi.

FOTOĞRAFLI