Erdem KÖSE/GAZİPAŞA(Antalya), () - ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan çiftçi kadınlar, kadına yönelik şiddet haberlerinin, şiddeti tetiklediğini söyledi.
Beyobası Köyü'nde düzenlenen etkinliğe katılan çiftçi kadınlar, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Köyde görev yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde çalışan ziraat mühendisi Rahşan Yıldız'ın organize ettiği programa, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan ve köydeki çiftçi kadınlar katıldı. Etkinlikte çiftçi kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Kaymakam Pamuk, günün anlam ve önemine yönelik düzenlenen en güzel programın içinde bulunduklarını belirtti. Kaymakam Pamuk, Türk kadınının erkeğinin yanında vatanı için mücadele ettiğini, vatanın her karışında Türk kadınının alın teri bulunduğunu kaydetti. Kaymakam Pamuk, konuşmasının ardından kadınlara karanfil ve eşarp dağıttı.
KADINA ŞİDDET HABERLERİ, ŞİDDETİ TETİKLİYOR
Etkinliğe katılan 102 yaşındaki Ümmü Sarıtaş, kadınların geçmişte çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğünü, şimdi daha rahat yaşadıklarını dile getirdi. Sadece Dünya Kadınlar Günü'nde hatırlanmak istemediklerini belirten Nuriye Ayyıldız ise erkeklerin çalışan kadınlara daha anlayışlı davranmasını istedi. 2 yıl önce bir yakınınınn eşi tarafından öldürüldüğünü anlatan Ayyıldız, "Kadına yönelik şiddet haberleri, kadına şiddeti tetikliyor. Her türlü şiddetin durmasını istiyoruz" dedi.
Ziraat mühendisi Rahşan Yıldız da sadece kadına değil her türlü şiddete karşı olduklarını söyledi.

EK(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)