SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü, 'Renkli Adımlar, Renkli Odalar Projesi' ile çalışanların performansını arttırmayı, hem de kurumun hizmet verimliliğini yükseltmeyi hedefledi. İşlemini gerçekleştirmek isteyenler 'Akıllı sıramatikten' aldıkları işlem kağıdı üzerindeki renge göre gişelerin önündeki renkli oklar ve gişelerdeki renkli numaralar yardımıyla işlemlerini yapabiliyor.
SGK Bursa İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Renkli Adımlar, Renkli Odalar Projesi' ile sigortalılara daha rahat hizmet sunulmasını hedefledi. Proje ile işlemleri için gelenlerin, uzun süre beklememeleri de amaçlandı.
SGK Bursa İl Müdürü Ahmet Metin, günde ortalama 4 bin 500 ila 6 bin kişinin kuruma geldiğini, yaklaşık 3 bin kişinin telefon ile hizmet aldığını, verimliliği arttırmak ve işlem süresini kısaltmak için böyle bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Başvuran sigortalı ve işverenlerin karmaşadan çıkmasını sağladıklarını ifade eden Metin, şöyle dedi:
"Renkli Adımlar, Renkli Odalar' ile oda numaralarımızı renklendirdik. Vatandaşlarımızın hizmet alması gereken noktalara nasıl gitmesi gideceği ile ilgili çalışma gerçekleştirdik. Akıllı sıramatik sistemine talep etmiş olduğu hizmet ile ilgili sırasını aldığında kendisine bir çıktı üretiyor. Akabinde örneğin; 21 numaralı mavi odada hizmet alması gerekiyorsa, vatandaşımız 21 numaralı odaya gitmek için hem tavandaki numara, hem de aşağıya koyduğumuz renklerle kimseye birşey sormadan hareket edebiliyor. Bu şekilde 18 servis ve birimimiz ile hizmet vereceğiz."
Proje ile ilgili olumlu tepki aldıklarını dile getiren Metin, sigortalıların kimseye danışmadan işlemini gerçekleştirmenin daha da memnun edici şekilde karşılandığını kaydetti. Proje ile devlet daireleri arasında da farkındalık oluşturduklarını anlatan Metin, diğer kurumlara da örnek olacaklarını ifade etti. Proje ile çalışanların performanslarının da ölçüldüğünü söyleyen Metin, "Arkadaşlarımın performans ölçümlenmesi ile hareket ediyoruz. Aynı zamanda vatandaş memnuniyetini dile getiriyoruz. Her açıdan mutluluk çıkıyor" diye konuştu.