KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası Manisa Şubesi üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nün önünde açıklama yaparak, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği döner sermaye payı, ikramiye, ek ödeme ve vekalet ücretlerinin ödenmemesi kararının bir an önce uygulanması çağrısında bulundu.
KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Manisa Şubesi üyeleri, SGK İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Üyeler adına açıklama yapan BES Manisa Şubesi Hukuk Sekreteri Serhat Öztürk, SGK Başkanlığı’na çağrıda bulundu. 2013 yılında yayınlanan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SGK bünyesinde çalışan büro emekçileri için ek ödeme, ikramiye, vekalet ücreti gibi kalemlerin kaldırıldığını dile getiren Öztürk, şöyle dedi:
"Kararnamenin bazı maddeleri ve kamu emekçilerinin mali haklarını düzenleyen kısımlarına Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle ana muhalefet partisi tarafından iptal davası açıldı. Anayasa Mahkemesi’nin 10 Ekim 2013 tarihinde yayınlanan gerekçeli kararı ile kurumların teşkilat kanunlarında belirlenen döner sermaye payı, ikramiye, ek ödeme, vekalet ücreti gibi ödemelerin kaldırılmasını getiren kararname hükümlerini iptal etti."
Öztürk, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına rağmen SGK’nın ikramiyeleri hala ödemediğini vurgularken gerekçeli kararına göre ödemenin yapılması gerektiğini anlattı. BES Manisa Şubesi Hukuk Sekreteri Serhat Öztürk, şöyle devam etti:
"Ayrıca, ikramiyelerin ödenmesi talebiyle çalışanlarca birçok ilde davalar açıldı ve bu davalar lehte sonuçlandı. SGK Başkanlığı yerel mahkemelerin verdiği bu kararları uygulamayarak suç işlemeye devam ediyor. SGK Başkanlığı’nı bir kez daha uyarıyoruz. Anayasa Mahkemesi ve İdari yargı kararlarının gereğini yerine getirerek, SGK çalışanlarının ikramiyelerini ödemeye ve diğer taleplerine kayıtsız kalmamaya davet ediyoruz."
Açıklama ardından 30 kişilik grup, 'İşte BES, İşte KESK' sloganları atarak dağıldı.

İK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)