İDDİAYA göre Bağcılar'da özel bir hastaneye yatırılan Meryem Şahin, 33 saat sonra sezeryan doğum yaptı. Solunum zorluğu çektiği iddiasıyla yoğun bakım ünitesinde tutulan Şeyma isimli bebek iki gün sonra yaşamını yitirdi. Meryem Şahin'in yakınları olayda doktor ihmali olduğunu öne sürdü.
30 Aralık 2013 gecesi Muhammed Şahin, eşi Meryem Şahin'i normal doğum yapması için 9 aydır sürekli gittiği Bağcılar'da özel bir hastaneye götürdü. Ailenin iddiasına göre doğumu yapacak doktor, bir sorun olmadığını hazırlıkların devam ettiğini söyledikten sonra hastaneden ayrıldı. Aradan geçen 33 saatin ardından 1 Ocak günü hastaneye gelen doktor, sezeryan doğum yapılması gerektiğini belirtti. Sezeryan doğum sonrasında dünyaya gelen Şeyma isimli bebekte solunum rahatsızlığı olduğu söylenerek yoğun bakım ünitesine alındı. İki gün yoğun bakım ünitesinde kalan Şeyma bebek bugün hayatını kaybetti.
"EŞİM SAĞLIKLIKDI"
Şeyma'nın cansız bedeni otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Ölümde ihmal olduğunu öne süren Şahin ailesi, sorumlulardan şikayetçi olacaklarını belirtti. Baba Muhammed Şahin, "9 aydır aynı hastaneye kontrole gidiyorduk. Eşimin hiçbir şeyi yoktu. Normal doğuma geldiğimiz zaman bizi iki gün hastanede yatırdılar. Bize çocuğumuzun doğacağını herşeyin normal olduğunu söylediler. Normalde 24 saat içerisinde doğum yapması gerekirken 33 saat sonra sezeryan yapmaya karar verdiler. Çocuğun nefes alamadığını ve solunum cihazına bağlayıp bekleyeceklerini söylediler. Dün gece çocuğumun öldüğünü haber verdiler. Burada doktorun ihmali olduğunu düşünüyorum. Ortada hem bizi bilgisiz bıraktılar hem çocuğumu öldürdüler. Sorumluların bulunmasını istiyorum. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Şikayetçi olacağız" dedi.
Ölümde doktorun ihmali olduğunu belirten dayı Ercan Toprak ise, "Hastamızı kaybettik. Yılbaşı tatiliydi. Doktor hanım insiyatifini kullanamadı. Hastaneye sabah 08.00'de gelmedi, öğlenden sonra 13.30 da geldi. Çok merak ediyorum neden geç geldi. Gelir gelmez de sezeryan kararı verdi. Mesai saati bitti gitti. Ama ertesi gün bu hastaneye gelmedi" dedi.
Aile, savcılığa suçduyurusunda bulunduklarını ve şikayetçi olduklarını belirtirken, 2 gün yaşama tutunabilen Şeyma bebeğe ise Adli Tıp kurumu'nda otopsi yapıldı.