DERSİM ayaklanmasının sorumlusu olarak, 1937 yılında Elazığ merkez Buğda Meydanı'nda idam edilen Seyit Rıza, 76'ncı ölüm yıldönümünde idam edildiği yerde anıldı. Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu ve Tunceli’den gelen yaklaşık 100 kişi, Seyit Rıza’nın asıldığı meydanda dua ettikten sonra mum yakıp, lokma dağıttı.
Buğda Meydanı'nda toplanan Avrupa, Alevi vatandaşlar adına konuşan Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Bozdağ, Seyit Rıza'nın hayatını anlatarak, haksız yere idam edildiğini söyledi. İdam edilişinin 76'ncı yıldönümünde Seyit Rıza ve arkadaşlarını anmak için toplandıklarını belirten Bozdağ şöyle konuştu:
"Seyit Rıza ve arkadaşları, herkesin bildiği gibi düzmece mahkemelerle, yukarıdan emirlerle, yaşları küçültülerek, yaşları büyültülerek, zamanın hükümetleri tarafından haksız ve günahsız yere burada asılmışlardır. Bizler, onların cesetleri altında hasbel-kader kurtulmuş torunları olarak, burada bu yapılan haksızlıkları şiddetle kınıyoruz. Bütün Dersimli'lerin, onların torunlarının burada olmasını arzu ederdik. Gönül isterdi ki, tüm Dersimliler bugün burada bir mum yakarak onların anısı önünde saygıyla eğilsinler. Burada bugün onların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun." 
'MEZAR YERLERİNİ SÖYLESİNLER'
Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat da hükümet yetkililerine seslenerek, "Devletten isteğimiz şehitlerimizin mezar yerlerini bize söylesinler. Herkesin hakkı olduğu gibi, biz de o hakkımıza sahip olalım. Gidip o şehitlerimizin mezar yerlerini bilelim, yahut da götürüp Dersim topraklarına ulusal topraklarına icabında defnedelim. Seneden seneye gidip ziyaret edelim, kurban keselim, dua okuyalım, Fatiha okuyalım. Bu bizim hakkımız."
Elazığ Buğda Meydanı önünde Seyit Rıza’yı anan kalabalık, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.