ADANA'da balık çiftliğine gitmek için bindikleri teknenin Seyhan Baraj Gölü'nde batması sonucu kaybolan 33 yaşındaki Turgut Bülbül'ün ailesinin çaresiz bekleyişi sürüyor. Turgut Bülbül'ü arama çalışmalarına Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden gelen dalgıç polisler de katıldı.
Geçen çarşamba günü Menderes Adası'ndan süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için tekneyle açılan Suriye uyruklu 30 yaşındaki Rabi Akko, 51 yaşındaki Hacı Osman Gönen, 44 yaşındaki Ahmet Kocabey, 27 yaşındaki Kenan Atakay ve Turgut Bülbül teknenin alabora olması sonucu suya düştü. Akko, Gönen ve Kocabey kurtarılırken yapılan aramada Atakay'ın cesedi bulundu. Turgut Bülbül'e ise henüz ulaşılamadı.
Turgut Bülbül'ün yakınları sabah erken saatlerde teknenin battığı Seyhan Baraj Gölü'ne akın etti. Oğlunun montunu elinden bırakmayan anne Nesibe Bülbül, bir an olsun gözünü ayırmadığı baraj gölüne bakarken, İl Afet ve Arama Kurtarma Birliği (AFAD) ile Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar, iki ekip halinde suya girdi. Dalgıçlar, Turgut Bülbül ile birlikte kaybolan Kenan Atakay'ın cesedinin bulunduğu bölgeye girerek çalışmalara başladı. Ekipler, yaklaşık bir saat süren çalışmalardan sonuç alamadı.
GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞÜK
Sessiz bekleyişini sürdüren ailelerin yanına gelen dalgıçlar, çalışmalar hakkında bilgi vererek, suyun ortalama derinliğinin 30 metreye ulaştığını, bu nedenle de görüş mesafesinin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Turgut Bülbül'ü bulabilmek için çalışmaların süreceğini belirten dalgıçlar, "Aşağıda suyun ısısı 10 derecenin altında, derinlik nedeniyle de görüş mesafesi yok denecek kadar az. İlk gün kazazedeleri kurtardığımız, Kenan Atakay'ın cesedini bulduğumuz bölgeyi yaklaşık 2 kez taradık. Ama Turgut Bülbül'e ulaşamadık. Alanı daha da genişleterek çalışmayı sürdüreceğiz. Bulmadan da ayrılmak yok" diyerek ailelere bilgi verdi.
Sürekli dalış yapan ekiplerin sağlık durumlarının tehlikeye düştüğünü vurgulayan dalgıçlar, Ankara'dan ekip istendiğini kaydetti. Kente gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polislerin de çalışmalara katıldığını ifade eden görevliler, "Bir dalgıç en fazla 26 dakika suyun altında durabilir. Derinlik 10 metre filan olsa, akşama kadar hiç çıkmadan çalışabiliriz. Ama 20 metrenin üzerine çıkınca risk artıyor. Bu yüzden zorlanıyoruz" diye konuştu.