DİYARBAKIR, Erzurum, Bingöl ve Elazığ'da yaşayan Şeyh Said'in torunları ve akrabaları, Diyarbakır DTK binasında düzenledikleri basın açıklamasıyla, 2014 yerel seçimlerinde BDP'yi destekleme kararı aldıklarını açıkladı.
Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ve 100 kadar  akrabaları ile birlikte DTK binasında basın toplantısı düzenleyen Behram Bilgin, önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, aile olarak BDP'yi destekleme kararı aldıklarını söyledi. Bilgin, Şeyh Said'in torunları ve yakınları olarak siyasal süreçlere dair tutum ve düşüncelerini kamuoyuna açıklamak istediklerini anlatırken şöyle konuştu:
"Kürtler ve Kürdistan, yüzyıla yakın bir süredir dünyanın egemen güçleri ve bölge yönetimlerinin kendisine biçtiği siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik ortamda büyük parçalanmışlıklar, acılar, zulüm ve haksızlıklarla yüz yüze yaşamaktadır. Buna karşı halkımızın hak, onur, adalet ve özgürlük mücadelesi belirli bir aşamaya gelmiştir. Kürtlerin bu aşamaya gelmesinde en büyük payın sahibi olan şehidlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Güney Kürdistan'da oluşan Kürdistan Bölge Yönetimi sonrasında, Doğu Kürdistan'da devam eden mücadele ve diyalog süreci; Rojava'da halkımızın ulaştığı birlik ve örgütlülük düzeyi; Kuzey'de ise devam eden diyalog süreci bizleri umutlandırmaktadır. Kürt Halk önderi sayın Abdullah Öcalan ile sürdürülen görüşmelerin müzakereye evrilmesi ve kalıcı bir barışa dönüşmesi temel talebimizdir."
"BDP ADAYLARI, BİRLİKTELİĞİMİZİN ADAYLARI OLACAK"
Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölgede görülen şiddete de değinen Bilgin, oradaki çetelerin bu yöntemden vazgeçemlerini istedi. Geçmişte dedelerinin adalet mücadelesi verdiğini anlatan Behram Bilgin, şöyle devam etti:
"Dini ve mezhebi ne olursa olsun hak ve hukuk gözetilerek mazlumun yanında yer almak temel duruşumuzdur. Dualarımız mazlum halkımız ve direnişçi güçleriyledir. Ulusal kongre çalışmaları, Kürtler arası ittifak ve birlikte hareket etme konusundaki çabalar umutlarımızı arttıran diğer temel husustur. Temennimiz tüm farklılığı ve zenginliği ile halkımızın iradesinin temsil edileceği bir kongrenin bir an önce yaşama geçirilmesidir. Halkımızla birlikte hareket ederek, onların haklı ve meşru taleplerinin savunucusu olmayı ilke edinmiş bir misyonun, bir geleneğin parçasıyız. Şehit Şeyh Said Efendi'nin belirttiği gibi, 'Bizler bu hareketin ne başında, ne sonundayız. İçindeyiz.' Bölünmeye karşı birliği esas alan atalarımızdan Şeyh Haşim Efendi'nin Kasr-ı Şirin'deki bölünmeye karşı duruş sergileyerek şehid olması; Şeyh Said Efendi'nin Lozan'daki bölünmeye karşı durup şehadete ulaşması bizim için örnek duruşun göstergeleridir. Bizlerin duruşu, dedelerimizin arzu ve istemi olan Kürtler arası ittifak ve birliktir. Yerelde iradelerimizi seçeceğimiz bu seçimlerde, tüm gücümüzle, halkımızla birlikte olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Tüm gücümüzle, birlikte çalışarak kazanacağımıza olan inancımızla kendilerini BDP adaylarını selamlıyor başarılar diliyoruz." 
Van Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk da, Şeyh Said'in yakınları ile birlikte olmaktan gurur duyduğunu anlatırken, 'Kürdistan' olarak nitelendirdiği bölgede bir biçimde dışta kaldığını hisseden, mücadelenin içerisine tam olarak katılamayan ailelerin de, bu düşünceler etrafında katılım göstermesini beklediklerini söyledi. Tuğluk, şöyle konuştu:
"Çok önemli tarihi günlerden, anlardan geçiyoruz. Özellikle sayın Öcalan'ın başlattığı demokratik çözüm süreci, bütün Kürtlere çağrıyı ifade ediyor. Kürt sorunun demokratik çözümünün fırsatını yaşıyoruz. Şeyh Said efendinin yakınları, kendileri zaten mücadelenin bir parçasıydı, Düşüncelerini ifade etmeleri Kürdistan'da önemli etki yaratacaktır. Bugünler Kürtler'in hayati olduğu günlerdir. Birliğin sağlanmasından dolayı geçmişte Kürtler çok büyük acılar yaşamış, statüsüzlüğe, kimliksizliğe mahkum bırakılmıştır. Artık bu makus talihi yıkıyoruz. Herkese büyük çok sorumluluklar düşüyor."