TUR Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, Kayseri'de Erciyes Dağı gezisi dönüşü meydana gelen, 11 kişinin öldüğü 31 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili, "Eğer o gezi bir seyahat acentası aracılığıyla düzenlenseydi bu can kayıpları yaşanmazdı" dedi.
Türkiye'de her yıl okul, belediye veya benzeri geziler nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldiğini, birçok kişinin hayatını kaybedip, yaralandığına dikkat çeken Cem Polatoğlu, bunun son örneğinin Kayseri'de olduğunu dile getirdi.
EŞYA TAŞINACAK OTOBÜSLE CAN TAŞINMIŞ
Bu tür turlarda uygun şartları taşımayan otobüsler, bilinçsiz, yol-yordam bilmeyen şoförler kullanıldığına değinen Cem Polatoğlu, "Dolayısıyla insanlarımız daha ucuza gezi düzenlendiğini düşünse de çok daha pahalıya patlayabiliyor. En önemlisi insanlar hayatını kaybediyor. Halbuki bu tür etkinliklerde seyahat acentası tercih edilse maliyetler en fazla 1-2 lira değişir ve böyle bir can kaybı da olmazdı. Çünkü böyle bir otobüsle yola çıkılmazdı. Eşya taşınacak otobüsle can taşınmış" dedi.
Kanunda 8 yaş üstü otobüsleri kullanamayacakları yazılmasına rağmen tur operatörleri olarak bu konuda ortak bir karar aldıklarını ve 6 yaş üstü otobüsleri kullanmadıklarını belirten Polatoğlu, “Tüm otobüslerimizin belirli kategorilerde D 2 belgesi sahibi olması gerekiyor. Birçok kriteri içeren bu belge, şoförün bile belirli bir kalitede olmasını gerektiriyor. Eğer uygun değilse otobüs 6 yaşından daha genç olsa da yola çıkamaz" dedi.