İZMİR’in Karabağlar İlçesi’nde sınıfta ders anlattığı sırada öğrencisinin bıçaklı saldırısıyla hayatını kaybeden öğretmen Rabia Sevilay Durukan, Öğretmenler Günü’nde unutulmadı. Ailesi ve meslaktaşları, mezarını ziyaret etti.
Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda 2012 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda, 15 yaşındaki H.K., derse geç geldiği için kendisini sınıfa almayıp müdürün yanına gönderdiği gerekçesiyle Fen ve Teknoloji Öğretmeni 40 yaşındaki Sevilay Rabia Durukan’ı onlarca öğrencinin gözleri önünde bıçakladı. Ağır yaralanan Sevilay öğretmen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Sevilay öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutulmadı. Egitim-Sen üyesi öğretmenler ile eşi Hüseyin Durukan ve kızı İlkgün Durukan, mezarını ziyaret etti. Kendisi de öğretmen olan Hüsyin Durukan, eşinin mezarı başında gözyaşı döktü. Kızı İlkgün Durukan ise, annesinin mezar taşını elleriyle silip temizledi.
ADI OKULA VERİLSİN
Mezar başında konuşan Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, Sevilay öğretmenin bir eğitim şehidi olduğunu, adının da ilçedeki bir okulda yaşatılması gerektiğini dile getirdi. Bunun için de ilgili makamlarla bağlantıya geçtiklerini, en kısa zamanda bu taleplerinin karşılanacağına inandıklarını söyledi.

TY (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)