DİYARBAKIR'da Nisan ayında ıssız bir yere götürdüğü kız arkadaşı N.G.'yi döverek, cinsel saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği iddia edilen R.C. hakkında 14 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında savunması alınan tutuklu sanık R.C., suçlamaları reddetti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre; 24 yaşındaki R.C., 2 yıldan bu yana görüştüğü kız arkadaşı N.G.'yi gezme bahanesiyle ıssız bir yere götürdü. Burada genç kızı öpmeye çalışan şüpheli R.C., N.G.'nin karşı koyması üzerine önce tokat atarak yere düşürdü. Mağdurun yere düşmesi üzerine saldıran şüphelinin, "Ben buraya bunun için geldim. Yoksa burada ne işim var?" dedi. Mağduru döverek üzerindeki kıyafetleri zorla çıkaran ve tecavüz ettiği öne sürülen şüpheli R.C.'nin cinsel saldırıdan sonra, "Ben istediğimi aldım" diyerek hakaret ettiği kaydedildi. Daha sonra mağdur N.G.'yi bir taksiye bindirerek şehir merkezine bırakan şüphelinin, araçta ağlayan kızın durumunu soran taksi şoförüne de, özel sorunları olduğunu söyleyip, karışmamasını istediği dile getiriliyor.
14 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ.
İddianamede olaydan sonra mağdurun polis merkezine giderek şikayetçi olduğu ve sevk edildiği hastanede boynunda, yanağında, sol gözünde, başında ve boyun bölgesinde çok sayıda sıyrık ve morarma tespit edildiği ifade edildi. İddianamede, mağdurun şikayeti üzerine tutuklanan şüphelinin eylemlerinin 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Alenen hakaret' suçlarını oluşturduğu belirtilerek, R.C.'nin 14 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mağdurun suç atımında bulunmak için bir nedeni olmadığını vurgulayan Savcı, adli raporlarla doğrulanan ifadelerinin samimi bulunduğunu kaydetti.
TAKSİDE BİLE BOĞAZIMI SIKIP BENİ DÖVÜYORDU
İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu sanık R.C.'nin yargılanmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk celsesinde ifadesi alınan mağdur N.G., sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Olay yerine taksi ile gitmiştik. Taksi şoförü bizi bıraktıktan sonra ayrıldı. Oradayken bana saldırıp tecavüz etti. Olay yerinden ayrılırken sanık telefonla yeni bir taksi çağırdı. Bu taksi geldiğinde taksi şoförüne nişanlı olduğumuzu, aramızdaki meseleye karışmaması gerektiğini söyledi. Çünkü taksi içerisinde bile boğazımı sıkıp beni dövüyordu" diye konuştu.
CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİ
Daha sonra ifadesi alınan sanık R.C., kendisine iftira atıldığını belirterek, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Mağduru 2 yıldır tanıyorum. Kendisi ile sevgiliydik. Diyarbakır'a geldiğimde yüzyüze görüştük. Olay günü buluştuktan sonra bir taksiye binip gittik. Gideceğimiz yeri kendisi seçti. Kendisini kaçırmamı, yoksa intihar edeceğini söyledi. Hatta köprüden atlamaya çalışırken engel oldum. Kendisine engel olmak için 2-3 tokat attım. Sonra olay yerinden ayrıldık. Kesinlikle cinsel saldırıda bulunmadım. Evlenmek istemediğim için bana iftira attı. Olay yerine gittiğimizde kendisi cinsel ilişkiye girmeyi teklif etti. Benden ayrıldıktan sonra aile büyükleri arayarak, evlenmek için kızı almamı, aksi halde şikayet edeceklerini söylediler" dedi.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, mağdur N.G.'nin beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Dicle Üniversitesi'ne sevk edilmesine hükmetti. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

FB(GG/AK)