FATİH’de bir kişi, sevgilisini zorla fuhuşa sürüklediği iddiasıyla Vezir Asker’i tabancayla ateş ederek öldürdü. Olaydan sonra kayıplara karışan cinayet zanlısı polis tarafından yakalandı.



Olay, dün saat 02.00 sıralarında Yusufpaşa Kızılelma Caddesi’nde bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre, 34 yaşındaki Vezir Asker Özbekistan uyruklu genç bir kızı para karşılığı pazarlamak amacıyla zorla alıkoydu. Bunun üzerine kız, sevgilisi S.A.K’ye (27) cep telefonuyla mesaj atarak kendisini kurtarmasını istedi. S.A.K. de yanına ruhsatsız tabancasını alarak sevgilisinin zorla tutulduğu eve gitti. Şüpheli, kapıyı açan Vezir Asker ile bir süre tartıştı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle S.A.K. belindeki tabancayı çekerek Asker’i karnından vurdu. Vezir Asker olay sonrası ağır yaralanırken, şüpheli kayıplara karıştı. Kanlar içerisinde yerde yatan Asker ambulansa Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vezir Asker hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.



24 SAAT GEÇMEDEN YAKALANDI

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışma sonrasında, S.A.K.’yi olay yerinin yakınlarında Fedakar Sokak’ta bulunan bir evde dün akşam saatlerinde yakaladı. Suçunu itiraf eden cinayet zanlısının polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.







Bilgi için: S.A.K.: Seçkin Ali Kılıç