TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde, Sevgi Evleri'nde kalan koruma altındaki kız çocukları, hazırladıkları hobi bahçesinde sebze ekip kışlık yiyeceklerini hazırlıyor.
Niksar'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde yaşları 13 ile 18 yaş arasında bulunan toplam 40 kız çocuğu kalıyor. Burada koruma altında bulunan kız çocukları, kendi çabaları ile bulundukları alanda hobi bahçesi oluşturdu. Binanın arka tarafında bulunan boş arazi temizlendikten sonra bahçe haline getirildi. Ardından Sevgi Evleri çocukları buraya sebze fidelerini dikti. Her gün arazide temizlik yaparak, domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye ve lahana gibi ürünleri yetiştiren kız çocukları, ardından bunları toplayarak kış hazırlığı yaptı.
16 yaşındaki Meryem Yıldız, "Daha önce bizim bahçemiz yoktu. Müdürümüzden rica ettik.  Evlerimizin arkasında boş arazi vardı, taşlar vardı. Burada biz onları temizledik. Kardeşlerimizle burada çalıştık. Burada yetiştirdiklerimizi satmıyoruz. Bizim kışlık yiyeceklerimizi karşılıyor. Turşumuz olsun, ezmemiz olsun, salçamız hep buradan çıkıyor. Dışarıdan hiçbir şey almıyoruz. Kendi bahçemizden topluyoruz" dedi.  14 yaşındaki Ümmine Dizer ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e teşekkür ederek, "Burada evlerimizde kendi istediğimizi yapıp yiyebiliyoruz. Sohbet ortamlarımız oluyor. Çok güzel bir ortam ve bunu yarattığı için Fatma annemize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.  
'KIŞA HAZIRLIK YAPIYORLAR'
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cem Gül, öğrencilerin atıl durumda bulunan boş araziyi kullanmak istediklerini kendilerine ilettikleri belirterek şöyle konuştu:
"Hobi bahçesinde patlıcanı, mısırı, domatesi, salatalığına kadar her şeyi yetiştirdik. Daha sonrada çocuklarımız kışa hazırlık yaptılar. Patlıcan kuruttular, biber kuruttular, menemenlik domateslerimiz hazır. Tüm ürünlerimiz organiktir. Bize önderlik yapan Sayın Bakanımız Fatma Şahin hanımefendiye Sayın Valimize, Sayın Kuruluş Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çocuklarımızı bizler büyütmüyoruz, çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz."