Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde özel bir sanat okulunun öğrencileri, korunmaya muhtaç çocukların yer aldığı 'Sevgi Evleri' yararına 'Tutumsuz Çocuk' adlı oyunu ve 'Miri Toprak' adlı müzikali sergiledi.
Alanya Sosyal ve Kültürel Proje Oluşturma ve Yürütme Merkezi Derneği bünyesinde yer alan Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri'nin (GAKSA) 'Yaratıcı Drama ve Tiyatro' programı kapsamında bahar döneminde hazırlanan 'Tutumsuz Çocuk' oyunu ve 'Miri Toprak' müzikali, Alanya Kültür Merkezi'nde sergilendi. İlk olarak 7-10 yaş arası öğrencilerin yer aldığı tiyatro grubu sahneye çıktı. Çocukların, kullandıkları eşyalarına ve çevrelerine zarar vermemesi gerektiğini, düzenli ve temiz eşya kullanımının önemini konu alan 'Tutumsuz Çocuk' oyunu, keyifli bir gösteriyle izleyenlere sunuldu.
'MİRİ TOPRAK' ALKIŞ ALDI
Daha sonra 8-14 yaş arası öğrenciler 'bereketli toprak' anlamına gelen 'Miri Toprak' müzikalini sergiledi. Anadolu'da 650 yıllık geçmişe sahip Osmanlı dönemindeki toplumsal yapıyı, yenilikleri, eğitimi, müziği ve giysi kültürünü anlatan öğrenciler, ünlü padişahlardan, hasekilere, Valide Sultan'dan Akşemsettin'e kadar birçok karakteri canlandırdı. GAKSA kurucusu Işın Fırat'ın hem yönettiği hem oynadığı tiyatro oyunu ve müzikal, izleyenlerden alkış aldı. Işın Fırat gösteri sonunda Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Çetin Geyik ve emeği geçenlere çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI