ZONGULDAK'ın Kozlu Beldesi'nde, emekli maden işçisi 52 yaşındaki Süleyman Yılmaz'ın 18 yıldır eşi ve 2 çocuğu ile oturduğu tek katlı ev, Sevgi Evleri projesi kapsamında belediye ekiplerince tahliye edildi.
Zonguldak Valiliği ve Kozlu Belediyesi, 18 yıl önce hazineye ait arazideki tek katlı eve yerleşerek eşi ve 2 çocuğu ile birlikte yaşayan Süleyman Yılmaz'a, tahliye tebligatı gönderdi. Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yapılacak Sevgi Evleri projesi kapsamında istenen tahliye talebini kabul etmeyerek 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemenin, hazineye ait araziyi işgal ettiği yönünde karar vermesi üzerine belediye, Yılmaz ailesine tahliye için 3 gün ek süre verdi. Ancak aile, gidecek yerleri olmadığı gerekçesiyle evi terk etmedi.
Kozlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polis ekipleri eşliğinde bugün evi tahliye etti. Görevliler, evden çıkardıkları eşyaları belediyeye ait kamyona yüklerken eşi ve çocuklarıyla büyük üzüntü yaşayan Aslı Yılmaz, gözyaşlarını tutamadı. 
'YUVA YAPARKEN BİZİM YUVAMIZI YIKTILAR'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin kendilerini mağdur etmeyecekleri yönünde söz verdiğini ileri süren Aslı Yılmaz, "Ancak şimdi sokağa atılıyoruz. Çocuklarımdan birisi üniversitede birisi lisede okuyor. Bize evimize dokunulmayacağı sözü verilmişti. Biz de umutlanmıştık. Evimizde oturmaya devam edeceğimizi sandık. Ama bizi mağdur ettiler" dedi.
Geçici olarak kayınvalidesinin yanına taşıyacaklarını söyleyen Süleyman Yılmaz ise "Bizi  niye sokağa atıyorlar? Biz buraya sevgi evi yapılmasına karşı değiliz. Buraya yuva yaparken bizim yuvamızı yıkıyorlar" diye konuştu.