DÜNYADA sadece Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Mogan Gölü çevresinde yetiştiği belirtilen ve bu yıl kuraklık nedeniyle açmayan Sevgi Çiçeği, son yağmurlarla birlikte açmaya başladı.
Gölbaşı'nda Mogan Gölü çevresinde yetişen, ancak kuraklık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan, halk arasında 'Yanar Döner', 'Gelin Düğmesi', 'Kırmızı Peygamber Çiçeği' olarak da bilinen Sevgi Çiçeği, son yağmurlar sayesinde tekrar hayat bulup yeniden açtı. Ancak çiçeklerin geçen yıllara göre aynı yoğunlukta ve sıklıkta açmadığı gözlendi.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı İsa Ömercan, Sevgi Çiçeği'nin yetiştiği alanda inceleme yaptı. Ömercan, "Dünyada sadece Gölbaşı'nda yetişen Sevgi Çiçeğimiz bu yıl havaların aşırı kurak geçmesi nedeniyle yok olma nedeniyle karşı karşıya kaldı. Ama son zamanlarda bu bölge yağan yağmurlar sevgi çiçeğimizi yeniden canlandırdı ve geçen yıllara göre az açtı" dedi.
Sevgi Çiçeği, Gölbaşı'nın Hacıhasan Mahallesi'nde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne ait 100 bin 400 metrekarelik telle çevrili arazide ve çevresinde Nisan ayı sonları ile Haziran ayı başlarında açıyor. Sevgi Çiçeği'nin en çok 2010 yılında açtığı, son 4 yılda ise nadir ve yoğun olmadığı belirtildi.

MD(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)