SAĞLIK Bakanlığı'nın 2014 yılını 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan etmesi üzerine Erzurumlular, Palandöken'de sevdikleriyle birlikte yürüdü.
İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği personeli ile çok sayıda kişinin katılımıyla Palandöken Kayak Merkezi'nde 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' temalı halk yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş öncesi katılımcılara 'Adımsayar' cihazının yanı sıra sıcak çorba ikram edildi. Türkiye Kızak Milli Takımı sporcuları da küçük bir gösteri düzenledi. Obezitenin önemine dikkati çekmek, obeziteye bağlı sağlık risklerini azaltmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan yaklaşık 200 kişi, Dedeman Ski Lodge Oteli önünden başlattıkları yürüyüşü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesisleri önünde sonlandırdı.
Yürüyüş ardından açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, çağımızda teknolojideki gelişme yaşam koşullarını kolaylaştırmış fakat daha stresli ve hareketsiz yaşam biçimini benimseyen birey ve toplumlar oluşturduğunu söyledi. Çankaya, şöyle dedi:
"Hareketsiz yaşam günlük alışverişini bile bilgisayar başında geçiren toplum içi ev dışı aktivitelere daha az katılmaya başlayan kitleler için en önemli problemlerin başında yer almaktadır. Dünya nüfusunun yüzde 60'ının yeterli fiziksel aktivitede bulunmadığı düşünülmekte. Ülkemizde 2010 yılında yapılan çalışmada obezite sıklığı yüzde 32 olarak saptanmıştır. Erkeklerde kilo fazlalığının kadınlarda ise obezitenin daha yaygın olduğu dikkati çekmektedir. Genel olarak erişkin yaşlardaki Türk toplumunun 3'te 2'si obezdir."