HATAY'ın Kumlu İlçesi'nde 3 ay önce okuluna gitmek için servis bekleyen 12 yaşındaki Kadir Öztrak'a bir otomobil çarparak kaçtı. Kaza sonucu felç kalarak yatağa mahkum olan Kadir'in ailesi, olay yerinden kaçan sürücünün bulunmasını ve fizik tedavisi için de devletten yardım beklediklerini söyledi.
2 Ekim'de okuluna gitmek için evinin yakınındaki yolda servis bekleyen Reyhanlı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4'üncü Sınıf Öğrencisi Kadir Öztrak'a markası ve plakası alınamayan bir otomobil çarparak kaçtı. Ailesi tarafından Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kadir Öztrak, hayati tehlikesi olduğu için Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 3 ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Kadir hayatta kaldı, ama felç oldu.
SÜRÜCÜ BULUNAMADI
Bundan sonraki hayatını yatağa mahkum bir şekilde sürdürecek olan Kadir hastaneden taburcu edilerek Müşrüfe Mahallesi'ndeki evine getirilirken, otomobil sürücüsü halen bulunamadı. 53 yaşındaki anne Güneş Öztrak, oğlu Kadir'in artık yatakta bakıma ihtiyacı olduğunu belirtirken, sürücünün de bir an önce bulunmasını istediğini söyledi.
'Vicdanın rahat mı?' diyerek oğluna çarpıp kaçan sürücüye seslenen anne Öztrak, "Kazadan sonra oğlumu kendi imkanlarımızla hastaneye götürdük. Antakya'ya sevk ettiler. Yaklaşık 3 ay Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Hastaneden yeni taburcu oldu. Kol ve bacakları ile boynu felç durumda. Yatakta bakıma ihtiyacı var. Oğluma çarpan ve bu hale gelmesine neden olan acımasız şoföre sesleniyorum. Oğlumu sakat bıraktın. Neredeyesen ortaya çık ve cezanı çek" dedi.
FİZİK TEDAVİ GEREKİYOR
Yıllar önce eşini kaybeden Güneş Öztrak, 27 yaşındaki sara hastası oğlu Hasan'ın 3 ayda bir aldığı 850 TL engelli maaşı ve yakınlarının yardımıyla geçinmeye çalıştıklarını belirterek, "Yeşil kartımız var. Kadir'in Ankara'da fizik tedavi olması gerekiyor ama maddi durumumuz iyi olmadığı için de Ankara'ya gidemedik. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.
KAZAYI GÖRENLERDEN YARDIM İSTEDİ
Olay yerinde kazanın nasıl meydana geldiğini anlatan ağabey Hasan Öztrak ise, "Yaklaşık 3 ay önce burada kardeşime bir otomobil çarpıyor. Kaçan sürücüyü bulmak istiyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Kazayı gören varsa onların bize yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kaza nedeniyle konuşma yetisini de kaybeden Kadir Öztrak'ın bakımı annesi ve Reyhanlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki ablası Esra tarafından yapılıyor. FD(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)