TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soru soran gazeteci istemediğini belirterek, “Başbakan sorgusuz sualsiz bir gazetecilik istiyor. Oysa ülke olarak en çok soru sorulması gereken bir dönemden geçiyoruz. Gazeteciler olarak yolsuzlukları, hukuksuzlukları sormalıyız” dedi.
TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, başkanlığını Arif Acar’ın yaptığı Sosyal Demokrat Diyalog Platformu tarafından İzmir’de düzenlenen '2014 yılında Türk Basını ve Otosansür' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansta platform üyelerinin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de yer aldı.
'MEDYA KÖR, SAĞIR, DİLSİZ'
Konuşmasında Türk basınının bugün içinde bulunduğu durumu değerlendiren Atilla Sertel, şunları söyledi:
“Başbakan’ın on yıllık iktidarı döneminde başarılı olduğu konulardan biri medyayı şekillendirmekti. Ne yazık ki bu konuda başarılı da oldu. Bugün medyanın büyük bölümü iktidara göre şekillenmiş vaziyette. Günümüzde haberin doğru olup olmadığı çok önemli değil. Önemli olan bu haberlerden Başbakan’ın ne kadar memnun olduğu. Bir kısım medya Başbakan yanlış söylese bile bu yanlışı savunuyor. Böyle yanlı bir tutum içindeler. Bu vahim bir tablo. Öte yandan, ülke olarak neredeyse her gün yeni bir yolsuzluk dosyasının açıldığı bu günlerde birçok gazeteci Başbakan’a bu konularda soru bile soramıyor. Çünkü Başbakan soru sorulsun istemiyor. O, sorgusuz sualsiz bir gazetecilik istiyor. Yolsuzluklar, hukuksuzluklar sorulmayacak mı? Ama sorulsun istemiyorlar. Soran gazeteciyi de azarlıyorlar. Toplumun gözü kulağı olan medyanın önemli bir kısmı ne yazık ki 'kör, sağır, dilsiz'i oynuyor.”