SERİK Kaymakamlığı proje birimi tarafından hazırlanarak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek programına sunulan 'Ekoturizm ve E-Turizm Rehberi Projesi' geçen yıl hayata geçirildi. Bu çerçevede, çeşitli dillerde ilçeyi tanıtan turizm materyalleri hazırlandı.
Kaymakamlık bünyesinde 03 Eylül-03 Aralık 2013 tarihleri arasında uygulanan proje çerçevesinde, ilçenin doğal ve kültürel değerleri ile turizm faaliyetlerinin tanıtılması için toplanan bilgiler Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça olarak kullanıma sunuldu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada proje kapsamında Serik'te yaz turizminin yanı sıra golf, SPA, futbol, kongre, mağara, kültür, avcılık, yağlı güreşler, yaylacılık, ırmak ve balıkçılık gibi alternatif turizm kaynakları hakkında detaylı araştırma yapılarak fotoğraflama, video çekimi ve yazılı metinler ile verilerin toplandığı belirtildi.
Bu verilerle bir turizm tanıtım filmi hazırlandığı, 4 dilde turizm rehberi dergisi basıldığı, ayrıca ilçenin turizm değerlerini ve coğrafi konumlarını gösteren bir turizm haritası çıkarıldığı kaydedildi. E-Turizm Rehberi'nin mobil uygulamasının da hazırlandığı ifade edilen açıklamada, bu uygulamanın tüm akıllı tablet ve telefonlarda kullanıma sunulduğu kaydedildi. (FOTOĞRAFLI)