AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan'ın İzmir'de açtığı 18. kişisel resim sergisi aday adaylarının akınına uğradı. Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı sergi büyük ilgi gördü.
Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, 18. kişisel sergisini İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde açtı. Yağlıboya tekniğiyle yapılan doğa ve manzara resimlerinin bulunduğu sergi, aday adaylarının akınına uğradı. Ak Parti'nin 155 aday adayının büyük bir kısmının katıldığı sergiye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan da yer aldı. Ak Parti İzmir milletvekillerinden Aydın Şengül ve Hamza Dağ'ın yanısıra Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'da sergiyi gezdi. Günay ve Kocaoğlu yan yana geçip gülümseyerek objektiflere poz verdi. Kalkan, sergideki resimlerin çoğunu Gezi Parkı olayları sonrası yaptığını, resim yaparken gerginliğini attığını, siyasetin de renkli olması gerektiğini söyledi.
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın da basın mensuplarının dersanelerin kapatılmasıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: "Okulların çocukları bir dersane takviyesi almadan hazırlayabileceği bir altyapı kurulmalı. Okullar arasında bu kadar eşitsizlik varken öğretimin içinde bu kadar sorun varken dersanelerden başlamak bence biraz tersinden işe sonuçtan başlamak gibi geliyor. Yanlış bir gündem üzerinde tartışıyoruz. Önce eğitim sistemi içinde eşitliği, okullar arasındaki nitelik farkılılıklarını ortadan kaldırmayı amaçlamalıyız. Bu yapısal düzenlemeleri yaptıktan sonra zaten dersaneler ihtiyaç olmaktan çıkar. Ama bugün dersanelerden başlarsak bence sondan başa doğru gitmeye niyetlenmiş oluruz ki iyi sonuç almayız."