Fehmi UMAN/MERZİFON,(Amasya),() - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yaşayan babası 67 yaşındaki Aziz Çalışkan, "Herkese teşekkür ediyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha kimseye yaşatmasın" dedi.
Rahatsızlığı nedeniyle Erzurum'da hastanede tedavi gören eşinin yanına giderken otomobili durdurularak geçen 27 Mayıs'ta Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın serbest bırakılması Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki ailesini sevindirdi. Merzifon'un Hacıballı Mahallesi'nde yaşayan ailesi, aldıkları haberle büyük mutluluk yaşadı. Anne 65 yaşındaki Fatma Çalışkan ve baba Aziz Çalışkan birbirlerine sarılarak oğullarının serbest kalması haberini kutladı. Baba Aziz Çalışkan, "Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Oğlumun bırakılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.
Anne Fatma Çalışkan, "Günlerdir yüreğimiz yandı. Hasreti böyle yaşamak istemezdik. Bizlere destek olan oğlumun kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Telefonda oğlum ile konuştum. Sesini duyunca dünyalar benim oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI