GEÇEN yıl vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.
Şerafettin Elçi'yi anma törenine BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Elçi'nin damadı teknik direktör Mustafa Denizli, BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de, Elçi'yi anma töreni için çelenk gönderdi. Abdullah Öcalan, Mustafa Barzani ve Şerafettin Elçi'nin dev posterlerinin asıldığı Cizre Ulu Cami'de düzenlenen anma törenine Barzani adına katılan Serbest Lezgin, Barzani'nin selamlarını getirdiklerini söyleyerek, ailesine ve Cizer ile Kürt Halkı'na taziye dileklerini aktardı.
'ONUN MİRASINI SAHİPLENMEK ONUR VERİCİ'
Şırnak Baro Başkanı Neçirvan Elçi'nin yaptığı kısa konuşmada, Elçi'nin yaşaması halinde barış sürecine çok büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Kalabalık, daha sonra Cizre Asri Mezarlığı'na geçti. Elçi'nin mezarı başında konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Abi' dediği Şerafettin Elçi'nin bıraktığı mirası, adaleti, barış ve özgürlük mücadelesini sahiplenmenin onur verici olduğunu söyledi.
TÜRK: ÖCALAN, PARALEL DEVLETİ DAHA ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de, mezar başındaki anma töreninde yaptığı konuşmada, Elçi'nin barış ve demokrasi mücadelesinde yaşadıklarını anlattı. Türk, mezarlığa gelmeden önce Ulu Cami'de, kabinenin değişmesine yolaçan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Öcalan'ın daha önce paralel devleti gündeme getirdiğine dikkat çeken Türk, o dönemde bunun ciddiye alınmadığını kaydetti. Türk, "Bu dönemdede herkes bilmeli ki, Türkiye'de yaşıyan gruplar, azınlıklar, Türkler, Kürtler özgürleşmeden, Türkiye kolay kolay değişmiyecek. Türkiye yine paralel güçlerin, derin devletçilerin elinden kurtarılamayacak" dedi.