Mehmet CANDAN/İZMİR, ()- İZMİR'de, Senegal'in kadın Başbakanı Aminata Toure'nin kendi adını taşıyan kız yeğeni Aminata Deniz Toure, birinci yaş gününü kutladı.

Senegal Başbakanı Aminata Toure'nin kuzeni Madiyou Toure ile Mardinli Yasemin Toure Fidan'ın bir yaşını dolduran kızı Aminata Deniz Toure için bir kafede, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği öncülüğünde doğum günü etkinliği düzenlendi. Doğum günü pastasını annesi Yasemin Fidan Toure ile birlikte üfleyen 1 yaşındaki Aminata Deniz Toure'ye, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Eşi Madiyou Toure ile iş dolayısıyla bulunduğu Senegal'de tanışıp 2012'de evlendiklerini söyleyen Yasemin Fidan Toure, iki ülkenin kültürel ve dini anlamda birbirine benzediğini vurguladı. Yasemin Fidan Toure, "Orada yaşadığım için çok mutluyum. Türkiye ile Senegal arasında bir ticari köprü olursa kültürel bağlar da gelişir" dedi. Fidan 29 Haziran'da yapılacak seçimlerde eşinin Mbour'un Popenguin kentinden, Başbakan Toure'nin de Dakar kentinden belediye başkan adayı olduğunu bildirdi.

İzmir'den belirleyeceğimiz bir belediye ile Senegal'deki bir şehirle kardeş belediye projemiz var. Bir Türk olarak iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlamaktan dolayı mutluyum" dedi.

MC(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)