MEMUR- Sen'e bağlı Eğitim Bir- Sen Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Konakbay'ın, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirilmesi ancak sendikacılığı bırakmaması Balıkesir'de tartışma yarattı. KESK'e bağlı Eğitim-Sen Konakbay'ın ya sendikal görevinden, ya da müdürlük makamından istifa etmesi gerektiğini savunurken, Eğitim- Bir- Sen ise istifaya gerek olmadığını öne sürdü.
KESK'e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Örgütlenme Sekreteri Nurettin Baburcan, düzenlediği basın toplantısında Ramazan Konakbay'ın ilçe milli eğitim müdürü olduktan sonra da Eğitim-Bir Sen’de yöneticiliğini sürdürdüğünü ve sendikanın ilçelerdeki örgütlenme çalışmalarına katıldığını belirtip, "Konakbay sendikal faaliyetlere katılmak istiyorsa bulunduğu makamdan istifa etmelidir" dedi.
Ramazan Konakbay'ın Milli Eğitim Müdürü olarak, 4688 sayılı Memur Sendikaları Kanunu'na göre sendika yöneticiliği bir yana sendikaya üye olmasının bile yasal olmadığını savunan Baburcan şöyle konuştu:
"Bu hukuksal gerçeklik göz önünde iken bürokratlar hizmet ettikleri makamlarda kişi ve kurumlara eşit mesafede olmalıdır. Hukuksal anlamda hiçbir kişi ya da kuruma ayrıcalık gösteremezler. Eğitim ve öğretimin ayrılmaz parçalarından biri tarafsızlık ilkesidir. Sendikal faaliyetlere katılan, örgütlenme çalışmasında bulunan milli eğitim müdürünün tarafsız olduğu düşünülebilir mi?"
Eğitim-Sen Örgütlenme Sekreteri Nurettin Baburcan basın mensuplarına Ramazan Konakbay'ın Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü olduktan sonra katıldığı bir sendikal çalışma ile ilgili yerel gazete haberlerini ve fotoğraflarını da gösterdi.
'İSTİFAYA GEREK YOK'
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şubesi'nin Başkanı İbrahim Etem Yılmaz ise, yönetim kurulu üyesi Ramazan Konakbay'ın istifa etmesine gerek olmadığını savundu. Yılmaz şöyle dedi<:
"Konakbay bu göreve atama ile değil görevlendirme ile geldi. Atama olmadığı için sendikadaki görevini sürdürmesinde de bir sakınca yok. Hala Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde müdür olarak görünüyor. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir binası hatta odası bile yok. Üstelik KESK'in sendikal faaliyet diye gösterdiği fotoğraf da üyelerimizle bir kahvaltıda çekilmiş. Konakbay oraya sendikacı değil bir yönetici olarak da katılabilirdi."