Taylan YILDIRIM/ İZMİR, () - İZMİR’de, DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri, ortak yaptıkları basın açıklamasında hükümeti istifaya çağırdı. İki gündür akşam saatlerinde olaylı protesto gösterilerinin yaşandığı kentte, polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.
Basmane Meydanı’nda saat 17.00 sıralarında toplanan DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar ile TMMOB üyeleri, Konak Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' sloganı atan yaklaşık 3 bin kişi, Merkez Bankası Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Sendikalar ile TMMOB adına basın açıklamasını yapan Ramis Sağlam, Ak Parti’nin yıllardır inşa ettiği soygun ve rant düzeninin, 17 Aralık ile devam eden süreçte ortalığa saçıldığını söyledi. Sağlam, "Bu çerçevede, paralel yapı tartışması, HSYK düzenlemesi, internet sansür yasası, emniyet ve yargıya yuvalanan baskı ve sürgünler devreye sokulmuş, ülke bir karanlığa, güvensizliğe, şiddeti açıkca bir faşizme sürüklenmiştir. Ancak tüm bunlar AKP ile Başbakanın üzerine sürülen pisliği örtememiştir. Biz iktidardan kurtuluncaya kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz. 12 yıldır iktidarını zorbalık ve katliamlarla sürdüren AKP bugün için yolun sonunun başlangıcı anlamına gelmektedir. İktidarın olanaklarını kullanarak rüşvetin ve yolsuzlukların üzerini örtmeye çalışan AKP iktidarının, hesap yerinin sandık olduğunu söyleyerek adaletten kaçamaz. Hırsızlık, rüvşet soygun adli bir konudur. Recep Tayyip Erdoğan, sandığı göstererek bundan kurtulamaz, hükümet hemen istifa etmelidir. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, rüşvet çarkı kuran ve işletenler, yolsuzluklar üzerinden sağladıkları kaynakları dolduran ve her türlü kirli ilişkiye girenler yargı önünde hesap vermelidir" dedi.
Basın açıklamasının ardından protestocular, olaysız dağıldı. Bu arada iki gündür akşam saatlerinde olaylı protesto gösterilerinin yaşandığı kentte, polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

TY (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)