Bedir ALTUNOK/KARS, () - EĞİTİM- İş Sendikası Kars Şubesi, çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kırmızı karanfiller vererek kutladı. Sanayi esnafı da ilk kez gördükleri ilgiye şaşırarak, sendika temsilcilerine teşekkür etti.
Kutlamalarda birlik, beraberlik ve kaynaşma görüntüleri ortaya çıkarken kutlamalarda sanayi bölgesi çalışanları unutulmadı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim İş Sendikası Kars Şubesi Başkanı Ersin Özbey, yönetim kurulu üyeleri M. Kerman Şengüloğlu, Murat Gelmem ve Yasin Gülmez karanfillerle birlikte sanayi esnafını ziyaret etti. İşlerinin başında çalışırken bir anda kendilerine uzatılan kırmızı karanfilleri gören işçiler önce şaşırdı. Daha sonra da karanfilleri alarak teşekkür etti. İlk kez 1 Mayıs’ta  hatırlandıklarını belirterek duydukları memnuniyeti dile getiren işçiler 1 Mayıs’ın emeğin hakkıyla verildiği günlere vesile olması temennisinde bulundu.
Sendika Başkanı Ersin Özbey, işçilerin bayramını kutlarken işverenlerden işçi haklarının en iyi biçimde teslim edilmesi için gayret göstermeleri çağrısında bulundu. Sendike Başkanı Özbey ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra diğer iş kollarında çalışanları ziyaret ederek onlarında bayramını kutladı.

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)