MEMUR- Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Konakbay'ın Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirilmesine karşın sendikacılığı bırakmaması TBMM'de gündeme geldi.
Meclis genel kurulunda söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 15’inci Maddesi’ne göre işveren temsilcisi sıfatı bulunan milli eğitim müdürlerinin aynı zamanda bir sendikanın yöneticisi olamayacağını söyledi. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Ramazan Konakbay’ın aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen'in Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek, “Konakbay, aralık ve ocak aylarında sendikasının ilçelerdeki örgütlenme çalışmalarına katıldı. Bu çalışmalar sendikanın internet sitesi ile yerel basında da yer aldı. Açıkça anayasaya ve kanuna aykırı bir işlem varken bu kamu görevlisinin hem sendikadaki görevini hem de Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki görevini sürdürmesi doğru mudur” dedi.
CHP'li Havutça, Ramazan Konakbay için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını, gerekirse Danıştay'da dava açacaklarını da söyledi. Eğitim-Bir-Sen'in “Ramazan Konakbay'ın istifa etmesine gerek yok. Çünkü bu göreve atama ile değil görevlendirme ile geldi” şeklindeki görüşünü de değerlendiren Havutça, “Bu geçici bir görevlendirme değil. Zaten müdürlerin yüzde 50'si bu şekilde göreve getiriliyor. 4-5 yıl bu şekilde müdürlük yapan isimler var” diye konuştu.