ORDU’nun Mesudiye ilçesi Çavdar Karakolunda görev yapan Türkiye’nin ilk ve tek kadın karakol komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar’ın, kadına karşı şiddet ve çocuk istismarcılığını bitirme hedefi geniş destek buldu. İlçe Kaymakamı Lütfullah Ün, Kaymakamlık tarafından yürütülen 'Kadına Karşı Şiddet ve Çocuk İstismarcılığının Önlenmesi' projesine koordinatör olarak Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar'ı atadıklarını, projeyi kurum ve kuruluşların da destekleriyle tüm ilçe ve il genelinde yaymayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye Emekli Astsubaylar Samsun Derneği'de (TEMAD) Şenay komutanı ziyaret ederek destek verdi.
Ordu'da 2 ay önce Mesudiye İlçe Kaymakamlığı’na atanan Lütfullah Ün, ilçede 'Kadına Karşı Şiddet ve Çocuk İstismarcılığının Önlenmesi' için proje hazırladı. Projenin Koordinatörlüğü’ne ise 1.5 ay önce Mesudiye Çavdar Karakol Komutanlığı görevine atanan, evli 1 çocuk annesi Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar getirildi. İlçenin 57 köyü, 3 beldesi ve mahallelerinde, Kaymakam Lütfullah Ün'ün hakim olan eşi Filare Şahin Ün ile birlikte evleri tek tek dolaşan Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar, ilçede kadına şiddet ve çocuk istismarlığını bitirdi. Şenay komutana bazı sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. 
EMEKLİ ASTSUBAYLARDAN ZİYARET
Türkiye Emekli Astsubaylar Samsun Derneği (TEMAD) Başkanı Mustafa Tufan ve bazı yönetim kurulu üyeleri Mesudiye'ye giderek Çavdar Karakol Komutanı Şenay Haydar ve Kaymakam Lütfullah Ün’ü makamında ziyaret etti. Şenay komutanın Türkiye’nin ilk kadın karakol komutanı olması ve kadına şiddeti önlemede sembol olmasından dolayı ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Tufan, kendilerine her zaman destek olmaya da hazır olduklarını kaydetti.
KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR
Kaymakam Lütfullah Ün'de, Şenay komutanın ilçede kadına karşı şiddet ve çocuk istismarcılığı olaylarını bitireceğine inandığını belirterek, "Bizim ve vatandaşlarımızın takdirini kazanmış durumdadır. Bizler de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Şenay hanım her ne kadar Çavdar Karakol komutanı olsa da, biz kendisini tüm Mesudiye’deki kadına şiddet olarak yapılacak çalışmalarda koordinatörlük görevi vermiş bulunmaktayız" dedi.
Eşinin de bu projede sembolik olarak görev aldığını vurgulayan Kaymakam Ün, "Eşim Filare hanım adliyemizde hakim olarak görev yapmakta. Toplam 3 Kkadın hakimimiz var. Hakime hanımların da projeye destekleri sembolik olarak bile çok anlamlı. Bu durum kadınlarımızın bir başarısı olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.