'İÇİM YANIYOR AMA EVLAT ACISI DAHA BÜYÜK'
Soma'daki maden işçilerinin evlerini ziyaretini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ve partililer, Fatih Mahallesi Mevlana Sokak'ta oturan 32 yaşındaki Ahmet Ali Aslan'ın evine geldi.
Çocukları 9 yaşındaki Derya Aslan ile 11 aylık Mustafa Aslan'la kalan 33 yaşındaki Marziye Aslan, evlat acısının daha ağır olduğunu dile getirdi. Acılı kadın kendini dinleyen Selvi Kılıçdaroğlu'na, "Allah bundan sonra, başka acı vermesin. Evlatlarıma can sağlığı versin. Benim de için yanıyor ama evlat acısı daha ağır, annelerin halini görüyorum" diye konuştu. Mustafa bebeğin böbreğinde büyüme olduğunu belirten Marziye Aslan'a, Kılıçdaroğlu, minik Mustafa'nın sağlığına kavuşması için gerekenin yapılacağını, CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın, tedavinin her aşamasıyla ilgileneceğini söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan ve Mustafa bebeğe sarılan Marziye Aslan, Kılıcdaroğlu'na teşekkür etti.
ZONGULDAK'TAN GELDİ, FACİADAN KIL PAYI KURTULDU
Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ziyarete faciadan kıl payı kurtulan 36 yaşındaki Satılmış Cin'in Kurtuluş Mahallesi Sağlık Sokak'taki eviyle devam etti. Zonguldak'ta yaşayan, iki yıl önce ise ailesiyle Soma'ya yerleşen Satılmış Cin, Soma'daki maden firmalarının şartlarının Zonguldak'takilere göre daha iyi olduğunu belirtti. Eşi 35 yaşındaki Birten Cin'in hamile olduğunu, çocukları 1.5 yaşındaki Tolga Cin'in sol gözünde kayma, 7 aylık Mertcan Cin'in ise kalbinin delik olduğunu ve beyninde de su tespit edildiğini aktardı. Çocuklarının tedavi masraflarını karşılamak için bankadan kredi çektiğini ve kirada oturduklarını dile getiren Satılmış Cin gözyaşlarını tutamadı. Yeraltına girmek için hazırlık yapıkları sırada facianın yaşandığını kaydeden Satılmış Cin'e çocuklarının tedavisi için yardımcı olunacağını belirten Selvi Kılıçdaroğlu, "Başkent Hastanesi'nde gerekli tedavileri yapılacak. İçiniz rahat olsun" dedi. Kılıçdaroğlu ile beraberindekiler son olarak Cuma Mahallesi'nde oturan ve faciadan yaralı kurtulan Vedat Kılıç'ı da ziyaret etti.

İÖ(SS) (FOTOĞRAFLI)