Süleyman KAYA/İSTANBUL,()Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, İstanbul’un tarihi siluetini bozduğu gerekçesiyle Zeytinburnu’ndaki gökdelenleri eleştirerek, “Büyükşehir Belediyesi savunmasında buranın imar yasasına uygun olduğunu belirtmiştir. Tarihi mirasımızı katlediyorlar” dedi.
Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer ile Fatih Belediye Başkan Adayı Lütfi Kibrioğlu, Aksaray Meydanı’nda partililerle buluştu. Burada partililerle tokalaşan Esmerer ve Kibrioğlu, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, tarihi silueti bozduğu gerekçesiyle Zeytinburnu’ndaki gökdelenleri eleştirdi. Esmerer, “Kamuoyunda çokça dillendirilen Onaltıdokuz binaları bu güzel İstanbul mimarisinin siluetini bozmaktadır. Mahkeme kararı çıkmıştır, yıkılmasına karar verilmiştir, büyükşehir belediyesine iletilmiştir. Büyükşehir Belediyesi ise savunmasında buranın imar yasasına uygun olduğunu belirtmiştir. Bu arkadaşlar olayı sadece rant olarak görüyor. Bunların bir gözü dolar, bir gözü Euro görüyor. Tarihi mirasımızı katlediyorlar” diye konuştu.
“İMAR PLANINA PARTİMİZ RET OYU VERDİ”
Saadet Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Lütfi Kibrioğlu ise, Fatih Belediyesi’nin imar planıyla ilgili düzenlediği değişikliğini eleştirdi. Kibrioğlu, yapılan imar değişikliğiyle mülk sahiplerinin hak kaybına uğradığını iddia ederek, “Fatih Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu imar planlarına partimiz ret oyu vermiştir. Yaptığımız çalışma sonucunda Fatihlilerin büyük bir hak kaybına uğradığını tespit ettik. Yeni imar planlarını yapanlar cetveli, kalemi eline almış, hiçbir hak gözetmeden Fatih’deki binaların imar alanlarını daraltmış, böylece Fatihlilerin mülkiyet hakları kısıtlanmıştır. Bu planları değiştirirken Fatihlilere neden bilgi vermediniz” dedi.Esmerer ve Kibrioğlu ardından partililerle selamlaşarak bir süre sohbet etti.