EDİRNE’de Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından Selimiye Meydanı’na kurulan mobil buz pisti öğrencilerin yeni eğlencesi haline geldi. İlk kez sentetik plastik üzerinde paten kayan öğrenciler ayakta durmakta zorlanırken, lise öğrencilerinden biri, 2 parmağını keserek yaralandı.
Edirne Selimiye Meydanı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle mobil buz pisti kuruldu. Ortaokul ve lise öğrencileri 15 dakikalık sürelerle piste çıkarak eğitmenler eşliğinde paten kaymayı öğrendi. Erkek bir lise öğrencisi kayarken düşüp ayağa kalkmak istediği sırada patenin demiri 2 parmağını kesti. Lise öğrencisinin parmakları hazır bekleyen sağlık görevlileri tarafından sarılarak tedavi edildi.
Edirne Valisi Hasan Duruer de pistin olduğu meydana gelerek öğrencilerle sohbet etti. 8 ilde gerçekleştirilecek mobil buz pisti projesinin Edirne’den başladığını ifade eden Vali Duruer, “Selimiye Camii gölgesinde buz pisti kuruldu. Gençlerimiz buz pistinde paten kaymayı öğreniyorlar. Edirne’ye ne yapsak yakışıyor. Gençlerimizin zamanlarını sporla, kültürle değerlendirmesi düşüncesiyle buna benzer faaliyetleri destekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Edirne Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ise “Buradaki amaç gençlerimize buzda kaymayı öğretmek ve eğlenceli bir hale getirmek. Bu organizasyon Edirne’den başlatıldı. Bin 200 öğrencimize ulaşarak tanıtmak ve eğlenceli vakit geçirmeklerini sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda halkımıza da açık. İki gün boyunca mobil pistimiz akşam saatlerine kadar açık duracak. İsteyenler gelip paten keyfini burada yaşayabilirler” diye konuştu.
AYAKTA DURMAKTA ZORLANDILAR
Öğrenciler ilk kez paten kaymalarına rağmen çok keyif aldıklarını ifade ederek, “İlk kez buz pateni yapıyoruz. Başlarda ayakta durmakta zorlandık ama şimdi keyif almaya başladık. Burası imkanı olmayan ve gidemeyenler için güzel bir fırsat oldu” dedi. İki gün akşam saatlerine kadar açık olacak piste ücretsiz paten eğitimi de verilecek. Mobil buz pisti Edirne’nin ardından Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya ve Mersin’de de kurulacak.

EÖ(LK/CK) (FOTOĞRAFLI)