Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,()-HAKKARİ'de 1,5 yıl önce meydana gelen sel ve kaya parçalarından dolayı kapanan Hakkari-Van karayolunun 20'inci kilometresindeki Aslankaya tünelinin hala açılmamasına Hakkarililer tepki gösterdi. Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan, araçların tünelin yanındaki tek şeritli bir yolda gelip geçtiğini, bunun da çok tehlikeli olduğunu söyledi.
Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolundaki 200 metrelik Arslankaya tüneli, 1,5 yıl önce meydana gelen sel ve düşen kayalardan dolayı tamamen kapandı. Tünel kapalı olduğu için Karayolları 114'üncü Şube Şefliği tünelin yanında tek şeritli bir yol açarak, burada araçların geçmesini sağladı.
Tünelin halen kapalı olduğunu ve açılan tek şeritli yolun tehlike yarattığını belirten Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkana Abdi Arslan, kapalı tünelin önünde basın açıklaması yaptı. Karayolları 114'üncü Şube Şefliği tarafından yapılan tünel çalışmasının çok yavaş ilerlediğini ve şu an bir çalışmanın bulunmadığını belirten Arslan, şöyle konuştu:
"Yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde bugün yarın hizmete açılacak denildi. Fakat 200 metrelik tünel 1,5 yıldır halen açılmadı. Bizler Bolu, Zigana, Toroslar ve Pozantı gibi yerlerde yapılan özel ve güzel tüneller talep etmiyoruz. Sadece çok eski ve ilkel olan bu tünelin bir an önce açılmasını istiyoruz. 1,5 yılda ancak 20 metre ilerleme var. Bu yapılan halkın ulaşım ve seyahat özgürlüklerini rencide etmekten başka bir şey değildir. Gördüğünüz bu alternatif yol bu güne kadar çok sayıda maddi kazalar olmasına ve insanların mağdur olmasına yol açmış ve halen kazalara davetiye çıkarmaktadır."
Karayolları yetkililerin bu konuda halkı bilgilendirmek zorunda olduğunu belirten Arslan, "Tünel çalışmaları böyle devam etmesi halinde Ramazan Bayramı'nın ardından kazalara karşı can ve mal güvenliği için çadır kurup nöbete başlayacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi. Arslan'ın yaptığı basın açıklamasına yoldan geçen şoförler de destek verdi.

FOTOĞRAFLI